Antena Meniu Search
x

O navă românească a salvat de la moarte peste 50 de imigranţi, în Marea Egee

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au informat, vineri, că echipajul navei MAI 1104 a finalizat cu succes o nouă misiune de patrulare pe Marea Egee.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au informat, vineri, că echipajul navei MAI 1104 a finalizat cu succes o nouă misiune de patrulare pe Marea Egee, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ''POSEIDON 2017'', în cursul căreia a salvat de la înec 52 de persoane, dintre care 19 copii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, echipajul navei maritime de patrulare MAI 1104, a Gărzii de Coastă, aflat în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ''POSEIDON 2017'', a salvat pe 27 septembrie, în timpul exercitării serviciului în apele Mării Egee, 52 de cetăţeni din Siria, Iran şi Afganistan, dintre care 19 copii şi zece femei, care se aflau pe o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, ce risca să se scufunde.

Barca cu migranţi clandestini, aflată în dificultate pe Marea Egee, în zona coastelor greceşti, a fost localizată şi identificată cu mijloacele de pe navă şi, după evaluarea situaţiei, având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunea de salvare, la bordul MAI 1104 fiind transbordate cele 52 de persoane, care au declarat că provin din Siria, Iran şi Afganistan, conform sursei menţionate.

Pe acelaşi subiect

"Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.)", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De la începutul acestui an, navele Gărzii de Coastă Române au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune ''POSEIDON 2017'', peste 1.100 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operaţiunea ''POSEIDON 2017'', la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » O navă românească a salvat de la moarte peste 50 de imigranţi, în Marea Egee