Antena Meniu Search
x

Video dramatic: 21 de imigranţi ilegali care se îndreptau spre România au murit într-un naufragiu, în Marea Neagră

Un video dramatic, după naufragiul unor imigranţi ilegali care se îndreptau spre România, a fost dat publicităţii. 21 de imigranţi au murit, 36 sunt dispăruţi.

Un video dramatic, după naufragiul unor imigranţi ilegali care se îndreptau spre România, a fost dat publicităţii. 21 de imigranţi au murit şi alţi 36 sunt daţi dispăruţi.

70 de oameni se aflau pe ambarcaţiunea care s-a scufundat în largul Mării Negre, la peste 60 de mile nautice de oraşul Kefken, din Turcia. Potrivit presei locale, vasul se îndrepta către România şi era supraaglomerat. Majoritatea imigranţilor ilegali erau irakieni, mulţi dintre ei copii.

Paza de Coastă turcă a intervenit pentru a-i salva pe imigranţii care, după scufundarea ambarcaţiunii se zbăteau să rămână la suprafaţa apei. 14 oameni au fost recuperaţi de salvatori, inclusiv copii. O femeie gravidă a pierdut sarcina, în tragedie, spun ziarele turceşti.

Pe acelaşi subiect

Despre soarta altor zeci de imigranţi aflaţi pe barcă nu se ştie, deocamdată, nimic. România a devenit, în ultima vreme, o destinaţie a imigranţilor ilegali care vor să vină în Europa din Turcia.

Autorităţile spun că, astfel, o nouă rută a migraţiei ilegale a apărut în Marea Neagră. De altfel, în ultimele săptămâni, au fost semnalate numeroase cazuri cu ambarcaţiuni plecate din Turcia care au ajuns în apele româneşti, supraîncărcate cu imigranţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Video dramatic: 21 de imigranţi ilegali care se îndreptau spre România au murit într-un naufragiu, în Marea Neagră