Antena Meniu Search
x

O navetă spaţială a explodat în timpul unui zbor de test

Visul lui Richard Branson de a trimite turişti în spaţiu pare acum mult mai greu de realizat. O navetă spaţială a explodat în timpul unui zbor de test.

Vezi și

Visul lui Richard Branson de a trimite turişti în spaţiu pare acum mult mai greu de realizat. O navetă spaţială a explodat în timpul unui zbor de test. 

„Oamenii îşi asumă multe riscuri pentru a decola, dar, dacă nu rişti, lumea va sta în loc”

La un an de la această declaraţie, Virgin Galactic, compania înfiinţată de Richard Branson cu scopul de a duce turişti în spaţiu, a primit o lovitură devastatoare. După ce a efectuat fără probleme 35 de zboruri de test, navetă SpaceShipTwo s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California. Un fotograf a fost martor la tragedie.

Totul părea să decurgă normal. Au eliberat nava spaţială, au aprins motoarele şi. Este greu de spus cât a durat, dar a ars ceva timp şi, apoi, a explodat.

După explozie, naveta s-a dezintegrat, iar bucăţile s-au împrăştiat pe o suprafaţă largă.Pilotul, a reuşit să se catapulteze la timp, iar acum se luptă pentru viaţa lui într-un spital. Co-pilotul în schimb n-a supravieţuit.

Crearea navetei spaţiale care a explodat a costat aproape 500 de milioane de dolari. Sute de oameni au plătit până la 200 de mii de dolari ca să plece într-o vacanţă în spaţiu. Printre ei se află şi un afacerist grec, stabilit în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O navetă spaţială a explodat în timpul unui zbor de test