Antena Meniu Search
x

Primul deces provocat de varianta Omicron a coronavirusului în Coreea de Sud

Un oficial din Coreea de Sud a anunţat primul deces provocat de varianta Omicron a coronavirusului pe teritoriul ţării. Este vorba despre un bărbat în vârstă de peste 90 de ani, vaccinat cu schema completă.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 15:41

- Profimedia (scop ilustrativ)

Coreea de Sud a înregistrat săptămâna trecută un prim deces al unui bolnav de COVID-19 infectat cu varianta Omicron, a anunţat luni un reprezentant al Agenţiei sud-coreene de Control şi Prevenţie a Bolilor (KDCA), Park Young-joon, relatează CNN. Pacientul a murit în data de 27 decembrie, într-un spital din oraşul Gwangju, a precizat oficialul, potrivit news.ro.

Coreea de Sud raportează primul deces provocat de Omicron pe teritoriul ţării

Bolnavul, în vârstă de peste 90 de ani, era vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze AstraZeneca-Oxfrod şi fusese testat pozitiv cu o zi înainte, precizează autorităţile din Coreea de Sud. Park Young-joon a anunţat că oficialii analizau profilul COVID-19 al altui bolnav din spital care a murit miercuri, după ce a fost testat pozitiv de Crăciun.

Spitalul respectiv a confirmat 21 de cazuri de COVID-19 din Ajunul Crăciunului, dintre care trei cu varianta Omicron a noului coronavirus, precizează ofcialul. Varianta Omicron poate deveni în curând dominantă în Coreea de Sud. Ea reprezenta 8,8% dintre variantele SARS-CoV-2 din a cincea săptămână din decembrie, potrivit KDCA.

Luni, Coreea de Sud înregistra 1.318 cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron - 703 ”importate”, iar 615 transmise local. Ţara a raportat luni 3.129 de cazuri noi, depistate în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al pandemiei este de 642.207 de cazuri. Duminică s-au înregistrat 36 de morţi din cauza COVID-19, iar bilanţul total a crescut la 5.730 de decese, potrivit KDCA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Primul deces provocat de varianta Omicron a coronavirusului în Coreea de Sud