O operă de artă a lui Banksy, vândută la licitaţie împreună cu clădirea pe care a fost pictată
Una dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Banksy a fost scoasă la licitație, împreună cu clădirea din Bristol pe care aceasta a fost creată.

Lucrarea, cunoscută sub numele de Well Hung Lover, prezintă imaginea unui bărbat agățat de pervazul unei ferestre, în timp ce un domn care a fost înșelat îl caută, iar o femeie stă deoparte. Pictura a apărut în 2006 pe peretele unei clinici de sănătate sexuală, deși se spune că artistul stradal nu și-a dat seama ce clădire era.
Agentul imobiliar Hollis Morgan vinde clădirea cu un contract de leasing pe 250 de ani, în cadrul unei licitații care va avea loc anul viitor. Clădirea este o construcție georgiană cu cinci etaje, situată lângă Park Street, aproape de Catedrala Bristol și de Universitatea din Bristol. Subsolul său este transformat într-un un club de noapte, dar agentul imobiliar spune că există potențial de conversie a acestuia într-un loc cu apartamente pentru studenți.
Când are loc licitaţia
Agentul imobiliar spune că nu există o politică oficială a consiliului orașului Bristol cu privire la arta stradală, fie că este realizată de Banksy - cel mai renumit artist din Bristol - sau de alții.
- Lucrările marilor pictori români, într-o expoziție imersivă la Craiova. Vizitatorii vor descoperi capodoperele...
- Muzeul Pompidou din Paris îşi închide porţile pentru următorii 5 ani. Mii de turişti au stat la coadă să...
- Experienţă spectaculoasă la Art Safari: mini-seră recreată artistic, cameră din oglinzi și ambient sonor imersiv
- O sculptură de Brâncuşi, evaluată la 2 milioane de euro, expusă în premieră weekendul acesta la Bucureşti
- Record de stat la coadă în Timişoara pentru Caravaggio. Iubitorii de artă au aşteptat cu orele să vadă gratuit...
„Este recunoscut faptul că arta stradală nu este creată ca o operă de artă permanentă, ci ca o formă de protest care este de obicei, dar nu întotdeauna, creată ilegal și fără permisiunea proprietarului clădirii. Ca atare, durata de viață a oricărei imagini ca operă de artă va evolua și se va schimba în timp, în funcție de modul în care lucrarea se comportă sau este ulterior acoperită cu vopsea sau îndepărtată”, a mai spus el, potrivit Mediafax.
„În consecință, cumpărătorului i se va cere să accepte o clauză restrictivă în contractul de închiriere care să garanteze că imaginea nu poate fi îndepărtată de pe clădire; cu toate acestea, vânzătorul nu va solicita o obligație din partea cumpărătorului de a întreține opera de artă (...) atât timp cât aceasta va rămâne vizibilă și pe poziție în clădire”, a adăugat agentul.
Licitația, care va fi transmisă în direct, va avea loc pe 12 februarie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰