Antena Meniu Search
x

O pacientă cu Covid din India a murit la 24 de ore, după ce a fost violată de un asistent

Incident de-a dreptul tulburător în India, unde o pacientă cu Covid a murit la doar 24 de ore, după ce a fost violată de un asistent, în timp ce se afla în spital.

de Monica Palade

la 15.05.2021, 09:16

O pacientă cu Covid din India a murit la 24 de ore, după ce a fost violată de un asistent - Hepta

Victima, în vârstă de 43 de ani, era ventilată când a avut loc agresiunea şocantă de la Spitalul Memorial Bhopal, în regiunea Madhya Pradesh, India.

Femeia a fost o supraviețuitoare a catastrofei de la Bhopal, care a fost considerată una dintre cele mai grave dezastre naturale din lume, care s-a soldat cu peste 15.000 de victime și cu peste 500.000 de persoane afectate în mod direct. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 decembrie 1984 în apropierea orașului Bhopal și a constat în eliberarea în atmosferă a peste 45 de tone de derivat gazos de cianură din incinta uzinei Union Carbide India.

A scăpat de o tragedie, dar a dat de alta

La scurt timp după viol, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat rapid. Asistentul Santosh Ahirwar, 40 de ani, ar mai fi abuzat o femeie, în vârstă de 24 de ani, în același spital, în timp ce se afla în tură. De asemenea, el fusese suspendat anterior pentru consum de alcool. Spitalul face parte dintr-un colectiv administrat de grupul guvernamental BMHRC.

Pe acelaşi subiect

Organizaţia care i-a reprezentat pe cei afectaţi de incidentul din 1984 a declarat că spitalul se află într-o „stare jalnică” și că șefii BMHRC ar trebui să fie trași la răspundere.

Într-o scrisoare către oficiali, reprezentaţii victimelor au declarat: „Conducerea BMHRC a făcut tot ce a putut pentru a ascunde acest act urât și criminal și tocmai acesta este motivul pentru care familia victimei violului nu a fost nici măcar informată despre evenimente".

Poliția a declarat că victima le-a cerut să-și protejeze identitatea și, prin urmare, nu i-a informat familia. Ofițerul de poliție Irshad Wali a declarat: "De aceea, informațiile nu au fost împărtășite cu nimeni, cu excepția echipei de anchetă".

Supraviețuitorii tragediei cu gaze Bhopal au de șapte ori mai multe șanse de a muri din cauza Covid decât ceilalți cetățeni, mai spun reprezentanţii victimelor. Aceştia au cerut să fieinstalate camere de supraveghere şi cei cu un istoric de agresiuni sexuale să fie interzişi să mai lucreze în spitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O pacientă cu Covid din India a murit la 24 de ore, după ce a fost violată de un asistent