Antena Meniu Search
x

O prezentatoare canadiană a fost concediată din cauză că a refuzat să-și mai vopsească părul și a intrat pe post cu fire albe

Într-un videoclip de două minute postat luni pe Twitter, Lisa LaFlamme a anunțat că a fost înlăturată din funcția de prezentatoare a CTV National News, unul dintre cele mai urmărite emisiuni de seară din țară.

de Redactia Observator

la 20.08.2022, 15:39

O prezentatoare canadiană a fost concediată din cauză că a refuzat să-și mai vopsească părul
O prezentatoare canadiană a fost concediată din cauză că a refuzat să-și mai vopsească părul - Profimedia

În clipul, care a fost vizionat de peste 4 milioane de utilizatori, LaFlamme a spus că a fost „orbită” de decizia de a-și înceta contractul, scrie The Guardian.

„Sunt încă șocată și întristată”, a spus ea. „La 58 de ani, încă credeam că voi avea mult mai mult timp să spun mai multe povești care ne influențează viața de zi cu zi.”

Val de reacţii după plecarea prezentatoarei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

LaFlamme, care a început să găzduiască jurnalul emblematic în 2011, a fost una dintre multele femei care au încetat să -și vopsească părul în timpul pandemiei și care au rămas la culoarea naturală a părului. LaFlamme a numit decizia „eliberatoare” și le-a spus telespectatorilor că și-ar fi dorit să fi făcut acest lucru mai devreme.

LaFlamme a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani, transmiţând din zonele de conflict și locurile în care au avut loc dezastre naturale. Ea a câștigat recent titlul pentru cea mai bună prezentatoare de știri la Canadian Screen Awards.

Șocul la plecarea ei s-a răspândit rapid în jurnalismul canadian, liderii politici și de afaceri intervenind și ei.

Fostul premier al Alberta, Rachel Notley , a numit-o pe LaFlamme „o voce uriașă în mass-media canadiană”, iar fostul ministru al mediului, Catherine McKenna , a numit tratamentul aplicat jurnalistului veteran „îngrozitor”.

Alții au făcut aluzie la percepțiile despre sexism și vârstă. Arlene Dickinson, un investitor proeminent, a lăudat-o pe LaFlamme pentru că îmbătrânește „cu grație” la televiziunea națională și i-a inspirat pe alții.

Într-o declarație, compania-mamă a CTV, Bell Media, a declarat că înlăturarea lui LaFlamme din calitate de prezentator a fost un răspuns la „schimbarea obiceiurilor telespectatorilor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O prezentatoare canadiană a fost concediată din cauză că a refuzat să-și mai vopsească părul și a intrat pe post cu fire albe