Antena Meniu Search
x

Video O rachetă a căzut în apropierea echipei Observator, în Sderot. Bianca Iacob: "Pericolul este destul de mare"

Război Israel - Hamas. Israelul ameninţă că se pregăteşte de ofensivă pe toate fronturile. Ultimatumul dat Fâşiei Gaza a expirat, însă nu toţi palestinienii au reuşit să plece. Atacurile au continuat din ambele părţi, dar armata israeliană a lansat rachete şi spre Siria şi Liban. În Israel sunt momente dramatice - evacuarea civililor.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 15.10.2023, 14:45

Vezi și

Echipa Observator este acum în Sderot, un oraş-fantomă dupa bombardamentele Hamas.

Marea majoritate a celor care locuiau în Sderot, un oraș aflat la granița cu Fâșia Gaza, au fost evacuați. Evacuările au continuat și astăzi. Aproximativ o mie de persoane au fost urcate în microbuze puse la dispoziție de municipalitate și duse în cel mai sudic punct al țării. Nu se știe câtă vreme vor sta acolo, însă vor avea la dispoziție tot ce le trebuie. Zilele trecute, primarul din Sderot spunea că este necesară această evacuare cât mai rapidă a celor care locuiesc aici, pentru a preda orașul armatei, pentru a-și putea face treaba.

O rachetă a căzut în apropierea echipei Observator

De altfel, orașul este plin de militari și poliție.

Bianca Iacob, reporter Observator: Suntem foarte aproape de granița cu Fâșia Gaza. Zona este foarte periculoasă, din cauza numărului mare de atacuri aeriene care au loc aici, zilnic. Mai devreme, chiar a căzut o rachetă, în spatele nostru, în curtea unei case. Din fericire, nimeni nu era acasă, sunt doar pagube materiale. A fost o rachetă de mici dimensiuni, dar pericolul este destul de mare. În orice moment poate să sune o sirenă, iar daca Iron Dome-ul nu interceptează proiectilul, acesta poate ajunge în locuințele civililor.

Prioritatea zero a armatei israeliene în acest moment este să îi salveze pe cei care sunt răpiți în Fâșia Gaza. Însă au anunțat acele planuri de ofensivă și vorbim despre un război în toată regula, atacuri pe apă, terestru și din aer. Important este ca cei răpți să fie extrași. Armata spune că, cel mai probabil, aceștia sunt ținuți în tuneluri subterane. De asemenea, și evacuarea civililor palestinieni din Fâșia Gaza este o prioritate pentru armata israeliană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O rachetă a căzut în apropierea echipei Observator, în Sderot. Bianca Iacob: "Pericolul este destul de mare"