Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O româncă a murit la câteva ore după ce a născut, în Italia. Soţul ei a rămas singur, să crească două fetiţe

O româncă a murit la câteva ore după ce a născut, în Italia. Soţul ei a rămas acum singur, să crească două fetiţe, una abia născută, cealaltă de doar 4 anişori.

de Redactia Observator

la 22.11.2018 , 13:45

O româncă a murit la câteva ore după ce a născut, în Italia. Soţul ei a rămas acum singur, să crească două fetiţe, una abia născută, cealaltă de doar 4 anişori.

Drama familiei Cioacă a fost spusă de rotalianul.com, fiind povestită chiar de Ioan, bărbatul rămas văduv după ce Mihaela, 40 de ani, soţia sa, a murit într-un spital din Italia la 11 ore după ce născuse o fetiţă, Alexia. Acasă o aştepta Francesca, fiica cea mare, de 4 ani.

Mihaela a mers la spital duminică seara, pe 18 noiembrie, după ce începuse să aibă dureri acasă. A fost internată în spitalul din Vittoria, provincia Ragusa (Sicilia), unde a născut rapid şi fără vreo problemă, în doar două ore.

Articolul continuă după reclamă

"Pe 28 noiembrie era termenul să nască, dar alaltăieri seară, când m-am întors de la muncă, am mâncat împreună, am vorbit, iar Mihaela a început să se simtă un pic rău, să aibă dureri de naștere. La ora 21:40 am ajuns cu salvarea la spitalul din Vittoria, iar la ora 23:00 Mihaela deja a născut.

Pe acelaşi subiect

Eu am așteptat afară, nu m-au lăsat să intru, dar înăuntru cu ea a stat prietena noastră care urmează să îmi boteze fetița. Ea mi-a spus că Mihaela s-a dat jos din pat singură după ce a născut, fără ajutor, nu părea să aibă probleme. Când să o ducă în salon a simțit o durere în spate, în partea de sus a spinării.", a povestit soţul Mihaelei, pentru sursa citată.

Mihaela a fost oprită în sala de nașteri, ce i-au dat și ce i-au făcut pentru durerea din spate Ion nu știe să spună, Mihaela i-a spus că i-au făcut din nou o serie de controale și pe la ora 02:00 noaptea au dus-o, în sfârșit, în salon. "Era bine – povestește soțul femeii – o lăsaseră durerile din spate, am râs, am glumit cu ea, părea bine. Mi-a spus să-i pun fata în pat, lângă ea, dar am sfătuit-o să o lase mai bine în pătuțul ei, că e prea slăbită și trebuie să se odihnească. Și m-a înțeles."

Mihaela a intrat în comă la scurt timp după ce soţul ei a plecat din spital

Ioan a plecat de la spital la ora 3:30 noaptea şi a doua zi trebuia să vină să îşi vadă soţia şi fiica cea mică: "Am ajuns la spital puțin după ora 09:00 dimineața, ușa la secție era închisă, nu puteam să intru la Mihaela. Stăteam deja de ceva timp pe acolo, mă gândeam cum să fac cumva să îi dau lucrurile pe care i le adusesem, când deodată mi-a sunat telefonul: Soția dumneavoastră este în comă și se află la secția Reanimare, îmi spune o voce și totul a început să se învârtă cu mine. Cum la Reanimare, cum în comă? Eu am lăsat-o bine, sănătoasă, ce s-a întâmplat cu ea?"

Mihaela a intrat în comă în jurul orei 4 şi nu s-a mai trezit vreodată. A murit în jurul orei 10:30, la mai puţin de 11 ore după ce născuse. "Au început să zică ba că avea prescrise 3 pastile pentru tensiune iar ea lua doar două (în timpul sarcinii Mihaela a avut un pic tensiunea ridicată) ba că avea diabet, cu toate că analizele i-au ieșit bune mereu pe perioada cât a fost însărcinată, ba glicemia nu era bună, atunci nu m-au lămurit nicicum ceea ce s-a întâmplat concret cu soția mea. Ieri, un medic mi-a spus că a făcut atac cerebral dar nu mi s-a eliberat un act oficial cu ceea ce i-a cauzat decesul, sunt doar vorbe."

Mihaela şi Ioan sunt de loc din Botoşani şi trupul femeii va fi adus în ţară pentru a fi înmormânată în satul natal. Fetița nou născută va fi îngrijită o perioadă de nașa sa, de rude și prieteni: "Măcar până la 6-7 luni să mă ajute cu ea, apoi mă descurc eu.”, mai spune Ioan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O româncă a murit la câteva ore după ce a născut, în Italia. Soţul ei a rămas singur, să crească două fetiţe