Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O școală privată din Miami le-a interzis profesorilor să se vaccineze anti-Covid: E periculos pentru persoanele nevaccinate

O școală privată din Miami le-a cerut angajaților să amâne vaccinul Covid-19 până la finalul anului școlar, dar i-a avertizat și că dacă și-l fac, nu se vor mai putea întoarce anul viitor. 

de Cornel Preda

la 28.04.2021 , 11:43

Centner Academy din Miami, Florida
Centner Academy din Miami, Florida - Shutterstock
  • Aproape 300 de elevi sunt înscriși la Centner Academy
  • Taxa școlară ajunge la 30.000 de dolari pe an

Directorul și co-fondatorul școlii Leila Centner a trimis o scrisoare către angajații Centner Academy în care cita acuzații nefondate la adresa vaccinurilor anti-Covid0-19 care contrazic studii și dovezi despre siguranța și eficiența vaccinurilor, venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății, Centrului de Prevenire și Control a Bolilor, Institutul Național de Sănătate și Food and Drug Administration. Toate cele patru agenții, susținute de cercetări extinse, au confirmat că vaccinarea este cea mai bună metodă de luptă împotriva Covid-19 și a variantelor contagioase care pot provoca boli grave.

Dar școala ignoră sfaturile și directivele din partea guvernului federal și statal, precum și ale Departamentului de Sănătate din Miami, care cer tututor persoanelor cu vârste peste 16 ani să fie vaccinate. Centner a susținut în scrisoare că „vor trece ani buni până când vom avea informații de încredere cu privire la efectele pe termen scurt sau lung ale vaccinurilor”. Scrisoarea mai face referire și la diverse „efecte adverse pe care oamenii nevaccinați le pot avea dacă interacționează cu persoanele vaccinate” și încheie prin a ruga angajații să „aștepte până se termină anul școlar” pentru a fi vaccinați. Profesorii care se vaccinează după finalul anului „nu vor putea să revină la școală până când studiile clinice sunt complete (dacă postul mai e liber până atunci”, mai scrie în mesaj.

Scrisoarea nu a menționat la ce studii face referire, mai ales că acestea au fost încheiate pentru toate cele trei vaccinuri din Statele Unite ale Americii și satisfac cerințele FDA pentru utilizarea de urgență. Directoarea le-a cerut profesorilor care vor să se vaccineze până la finalul anului școlar să alerteze imediat școala pentru că „nu putem permite persoanelor proaspăt vaccinate să fie în preajma studenților până nu avem mai multe informații”.

Articolul continuă după reclamă

Într-un comunicat către CNN, Centner Academy a spus că „nu este 100% garantat că injecțiile anti-Covid sunt sigure și că sunt prea multe variabile necunoscute ca noi să ne simțim confortabil în prezent”.

Școala susține „libertatea medicală în privința vaccinurilor obligatorii”

Când a deschis în 2019, Centner Academy, fondat de Centner și soțul ei, David, s-a descris ca „prima școală a fericirii”, cu accent pe mindfulness. Aproape 300 de elevi sunt înscriși la această școală gimnazială, unde taxele ajung până la 30.000 de dolari pe an.

Școala, care a trecut la învățământul online în martie 2020, dar a redeschis în septembrie, sprijină „libertatea medicală în privința vaccinurilor obligatorii”, conform unei postări de pe site-ul oficial. O postare care, de asemenea, face afirmații nefondate la adresa vaccinurilor în general. 

Vaccinurile obligatorii sunt considerate necesare pentru a preveni transmiterea bolilor în rândul școlarilor. Statele și guvernele locale decid care vaccinuri sunt necesare pentru elevi, iar în Florida acestea includ cele pentru poliomielită, hepatită B și pojar, orieion, rubeolă și altele.

Multe universități private și publice din Statele Unite ale Americii au o abordare diametral opusă Centner Academy, cerândul-le elevilor și profesorilor să se vaccineze anti-Covid înainte să revină în campusuri, în toamnă. 

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » O școală privată din Miami le-a interzis profesorilor să se vaccineze anti-Covid: E periculos pentru persoanele nevaccinate