Antena Meniu Search
x

O seringă specială, dezvoltată de japonezi, poate obține șapte doze din fiecare flacon de vaccin COVID-19 produs de Pfizer

Terumo Corp, din Japonia, a declarat marți că a dezvoltat o nouă seringă care poate obține șapte doze din fiecare flacon de vaccin COVID-19 produs de Pfizer Inc, cel puțin cu una mai mult decât era posibil cu seringile existente.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.03.2021, 10:32

Japonezii au anunţat că pot obţine mai multe doze de vaccin dintr-un flacon, cu o seringă specială - Profi Media

Mai multe doze dintr-un singur flacon, cu o seringă specială

Ministerul Sănătății a aprobat proiectul vineri, iar Terumo va începe producția la sfârșitul lunii martie, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Terumo. Agenția Kyodo News, care a raportat prima dată despre dezvoltare, a declarat că Terumo își propune să realizeze 20 de milioane de unități în acest an.

Vaccinul produs de Pfizer și partenerul său german BioNTech este livrat în flacoane indicate inițial pentru a deține cinci doze. Se pot extrage șase doze cu seringi speciale, care minimizează cantitatea de vaccin rămasă în seringă după utilizare.

Japonia și-a început luna trecută campania de vaccinare COVID-19, folosind vaccinul Pfizer. Taro Kono, ministrul responsabil de campanie, a declarat vineri că unele vaccinuri ar putea fi irosite, pe fondul lipsei seringilor de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O seringă specială, dezvoltată de japonezi, poate obține șapte doze din fiecare flacon de vaccin COVID-19 produs de Pfizer