Antena Meniu Search
x

Galerie foto O șoferiță româncă a lăsat să moară pe stradă un medic italian, după ce l-a spulberat cu mașina. O cameră a filmat-o cum fuge de la locul accidentului

Giancarlo Zito, un medic neurolog în vârstă de 51 de ani, din regiunea italiană Puglia, a murit în urma unui groaznic accident de circulație produs luni dimineață, pe o stradă din Roma. Cea care a provocat nenorocirea, o șoferiță româncă, a fugit de la locul tragediei, dar s-a predat a doua zi. Le-a spus carabinierilor că nu și-a dat seama că a lovit pe cineva, însă au contrazi-o martorii și imaginile surprinse de camerele de supraveghere, relatează Roma Today.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.07.2023, 12:19

Accidentul a avut loc luni dimijneață, în jurul orei 8.30, în via Casale di San Pio V, la câțiva pași de piazza Carpegna, în cartierul Aurelio din Roma. 

Giancarlo Zito, medic și cercetător, se afla pe motocicleta sa, un BMW GS, și venea de pe via Aurelia Antica atunci când, aproape de numărul 16, a fost spulberat de Fordul vișiniu condus de româncă. În urma impactului, bărbatul a pierdut controlul direcției și s-a izbit de peretele unei clinici private, pe cealaltă parte a drumului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

La fața locului, au ajuns rapid echipajele de prim-ajutor, medicii au încercat să-l readucă la viață, însă neurologul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale au constatat decesul bărbatului, chiar înainte de a-l putea transporta la spital.

Șoferița a fugit de la locul accidentului

După accident, românca a continuat să conducă, abandonându-l pe Zito în stradă. A doua zi, marți, a decis să se prezinte lla secția XIII Aurelio a Poliției din Roma, însoțită de avocat.

Femeia, acum cercetată pentru omor rutier, le-a spus carabinierilor că nu și-a dat seama că l-a lovit pe motociclist. Doar că, atât martorii, cât și camerele de supraveghere din zonă o contrazic pe româncă. "Am văzut-o oprindu-se, s-a uitat și apoi a plecat", spune un bărbat, potrivit la Repubblica.

Iar imaginile filmate de camere îi dau dreptate. O arată pe femeie cum, după ce-l lovește în plin pe italian, coboară din mașina vișinie și îl vede pe bărbat întins la pământ. Doar că, în loc să sune după ajutor, femeia se urcă din nou la volan și demarează în trombă.

Cine a fost Giancarlo Zito

Giancarlo Zito era cunoscut și apreciat în comunitatea din Torre Santa Susanna, zona Brindisi, de unde era originar. La mijlocul anilor 1990 și-a părăsit locul natal, pentru a merge la studii la Universitatea din Siena, unde, în 1998, a absolvit Facultatea de Medicină și Chirurgie. 

Din 2022 a fost consultant neurolog la Centrul de Diagnostic și Evaluare din cadrul Institutului de Ortofonologie din Roma. Giancarlo Zito era căsătorit avea doi copii adolescenți.  

Cercetările procurorilor sunt în plină desfășurare, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O șoferiță româncă a lăsat să moară pe stradă un medic italian, după ce l-a spulberat cu mașina. O cameră a filmat-o cum fuge de la locul accidentului