Antena Meniu Search
x

O studentă de 22 de ani şi-a abandonat studiile ca să lupte pentru Ucraina: „Voi ucide cât mai mulţi ruşi”

Ducea o viaţă liniştită departe de războiul din Ucraina, dar nu a putut rămâne indiferentă. O studentă ucraineană de 22 de ani din Germania şi-a abandonat şcoala ca să revină în ţară şi să lupte pentru ţara sa.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 17:41

O studentă de 22 de ani şi-a abandonat studiile ca să lupte pentru Ucraina: „Voi ucide cât mai mulţi ruşi” - captura video NewsMax

Maryna Mazur a spus că s-a simţit obligată să ajute la apărarea națiunii sale. „De obicei sunt o persoană pașnică care nu vrea ca oamenii să fie uciși, dar nu am sentimente pentru oamenii care vin în țara noastră și ne ucid copiii”, a spus Mazur. „Știu că va fi greu de ucis. Dar sunt gata să o fac”

Tânăra, care a părăsit Europa de Vest cu mama ei, a mărturisit că întoarcerea acasă pentru a lua armele a fost „o decizie ușoară”. „Din punct de vedere emoțional, nu puteam să stau în siguranță în apartamentul meu din Germania și să beau cafea și să merg la cursuri când se întâmplă toate astea”.

Pregătită să îşi dea viaţa pentru libertate

Mazur a recunoscut că ar prefera să moară decât să abandoneze Ucraina. „Sunt dispusă să-mi dau viața pentru a-i salva pe alții. Voi renunța la trup și la suflet pentru libertate. Vreau să salvez cât de multe vieți ucrainene pot”, a spus ea.

Tânăra de 22 de ani nu are experiență militară sau cu arme de foc, dar a spus că ştie şi alte femei care au fost pregătite rapid. „Putin este un monstru. El nu este un om. Prietenii prietenului meu au încercat să iasă din Kiev pe autostradă când mașina lor a fost împușcată. Întreaga familie a murit”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » O studentă de 22 de ani şi-a abandonat studiile ca să lupte pentru Ucraina: „Voi ucide cât mai mulţi ruşi”