Antena Meniu Search
x

O tânără acuză că ar fi fost violată de 8 jucători de hochei, în 2018. După patru ani, autoritățile canadiene redeschid ancheta privind violul colectiv

Federaţia canadiană de hochei pe gheaţă a anunţat, joi, că va redeschide ancheta sa privind acuzaţiile de viol colectiv din 2018 în care au fost implicaţi mai mulţi componenţi ai echipei naţionale de juniori, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 14:13

O tânără acuză că ar fi fost violată de 8 jucători de hochei, în 2018. După patru ani, autoritățile canadiene redeschid ancheta privind violul colectiv
O tânără acuză că ar fi fost violată de 8 jucători de hochei, în 2018. După patru ani, autoritățile canadiene redeschid ancheta privind violul colectiv - Shutterstock

Forul canadian de specialitate, aflat în plin scandal după dezvăluirile din presă din ultimele săptămâni, este bănuit că ar fi vrut să ascundă un viol colectiv comis de opt jucători în 2018.

Toţi jucătorii vor trebui să participe la această anchetă, "condusă de o comisie independentă", sub ameninţarea excluderii din toate activităţile sale şi din programele Hockey Canada. Ancheta a fost încredinţată unui tribunal de arbitraj independent, desemnat să determine consecinţele şi, respectiv "excluderea pe viaţă din activităţile Hockey Canada".

"Noi înţelegem furia şi decepţia", a scris Hockey Canada într-o scrisoare deschisă adresată populaţiei canadiene.

Tânăra a fi fost violată într-o cameră de hotel, după o festivitate a Hockey Canada

Pe acelaşi subiect

Federaţia canadiană de hochei a fost convocată în faţa unei comisii parlamentare pentru a da explicaţii referitoare la încheierea unui acord amiabil privind acuzaţiile de viol colectiv din 2018 aduse împotriva unor membri ai echipei naţionale de juniori.

Deputaţii canadieni au adoptat în unanimitate o moţiune propusă de Blocul independenţilor vizând "clarificarea implicaţiei Hockey Canada" în această afacere.

Conform presei canadiene, un acord ar fi fost încheiat între federaţie şi o tânără, a cărei identitate nu a fost făcută publică, acum în vârstă de 24 de ani, care a acuzat de viol colectiv un grup de opt jucători, dintre care câţiva membri ai echipei naţionale de juniori de la acea vreme.

Conform documentelor judiciare consultate de canalul de televiziune sportivă TSN, prima sursă care a dezvăluit acest caz, tânăra a afirmat că a fost violată de jucătorii de hochei într-o cameră de hotel din London, oraş la 200 km sud-vest de Toronto, după o festivitate a Hockey Canada. Mai mulţi din acei jucători acuzaţi evoluează acum în NHL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O tânără acuză că ar fi fost violată de 8 jucători de hochei, în 2018. După patru ani, autoritățile canadiene redeschid ancheta privind violul colectiv