Antena Meniu Search
x

O unitate din Belarus întoarce armele împotriva lui Putin, în Ucraina. Vor să-și elibereze țara de sub controlul Rusiei

Batalionul Pohonia, format din aproape 30 de belaruşi care trăiesc în Polonia, vor să se alăture trupelor ucrainene pentru a-l învinge pe Vladimir Putin. Astfel, vor reuşi să-şi elibereze şi ţara natală de sub controlul liderului de la Kremlin, scrie CNN

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 13:59

Belaruşii care vor să lupte împotriva ruşilor în Ucraina. Speră că așa vor reuşi să-și elibereze țara de sub controlul lui Putin
Belaruşii care vor să lupte împotriva ruşilor în Ucraina. Speră că așa vor reuşi să-și elibereze țara de sub controlul lui Putin - CNN

Printre cei 30 de voluntari, cu vârste între 16 și 60 de ani, se numără un jucător de poker, un cântăreț și un electrician. Batalionul este condus de disidentul Vadim Prokopiev. 

„Vedem o oportunitate. Am făcut apel la belauși să se alăture bătăliei pentru Ucraina, deoarece acesta este primul pas, înainte de bătălia pentru țara noastră”, a spus Prokopiev.

Majoritatea membrilor grupului, inclusiv Prokopiev, au fost forțați să plece din Belarus în 2020, când președintele Aleksandr Lukașenko a reprimat violent protestele față de alegerile prezidențiale suspectate de fraudă. 

“Dacă Ucraina pierde războiul, Belarus nu va avea nicio șansă să devină o țară liberă. Dacă Ucraina va câștiga acest război, asta ar însemna că Putin este prea slăbit și nu-l va mai susține pe Lukașenko”.

Batalionul Pohonia vrea să se alăture Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei, o unitate militară formată din voluntari străini, care au răspuns apelului lui Volodimir Zelenski. 

Sute de voluntari belaruși luptă deja alături de armata ucraineană. Patru dintre ei au fost uciși în război, a declarat lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O unitate din Belarus întoarce armele împotriva lui Putin, în Ucraina. Vor să-și elibereze țara de sub controlul Rusiei