Antena Meniu Search
x

Oamenii de știință recomandă purtarea măștilor de protecție în timpul momentelor intime

Iubirea nu iese din carantină. Un studiu Harvard îi pune în alertă pe îndrăgostiţii din toată lumea, pentru că ne recomandă să purtăm masca în timp ce facem dragoste, dacă vrem să limităm riscul infectării cu coronavirus. Regula se adresează, în special, celor care nu au o relaţie stabilă. Însă, cu mască sau fără mască, oamenii de ştiinţă spun că metoda cea mai sigură de protecţie este aceea de a nu face sex. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 00:07

Vezi și
  • Măsura este recomandată celor care nu au un partener stabil.
  • Oamenii de știință recomandă inclusiv abstinența, pentru evitarea infectărilor cu noul coronavirus.

Pentru cei pe care pandemia nu i-a prins într-o relaţie stabilă, masca trebuie să devină un accesoriu obligatoriu atunci când fac dragoste. Este recomandarea cercetătorilor de la Harvard, ca metodă de protecţie împotriva coronavirusului. Asta dacă abstinenţa totală nu este posibilă. 

Nu sunt recomandate nici săruturile sau schimbarea partenerilor. Cel mai sigur, spun oamenii de ştiinţă, ar fi să ne izolăm cu aceeaşi persoană şi să respectăm regulile de igienă înainte şi după actul sexual. 

De teama virusului, mulţi au ales să se distanţeze de partenerul de viaţă. 

Alţii au renunţat la relaţiile intime în această perioadă. 

Unii văd partea bună a restricţiilor - descoperirea altor modalităţi de a-și manifesta tandreţea. 

Justin Garcia, Institutul Kinsey: Poate însemna mai multă comunicare, să îmi spui ce îţi place şi ce nu. Pot fi activităţi sexuale sau poate fi ceva de genul, ştii, i-ai făcut vreodată un masaj partenerului? Sunt o mulţime de lucruri noi pe care le putem integra în viaţa noastră intimă. Şi, din datele pe care le avem, mulţi se folosesc de această perioadă pentru a-şi îmbogăţi repertoriul. 

Lenna Nathan profesor UCLA: Dacă aveţi un partener de mai mult timp, cu care locuiţi, este sigur, pentru că deja aţi fost expuşi unul altuia din moment ce locuiţi împreună, prin ustensilele de la bucătorie, folosirea aceleiaşi băi.

Astfel de restricţii au devenit şi motiv de ironii. Cea mai recentă, l-a avut drept protagonist pe premierul britanic Boris Johnson, acuzat că a interzis sexul. Guvernul său a stabilit că la o întâlnire nu pot participa două sau mai multe persoane din gospodării diferite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Oamenii de știință recomandă purtarea măștilor de protecție în timpul momentelor intime