Antena Meniu Search
x

Oasele unui T-Rex, descoperit în 1988, au ajuns la muzeul de Istorie Naturală din Washington

Vechi de 66 de milioane de ani, oasele unui Tyrannosaurus Rex descoperit în 1988 au ajuns la muzeul de Istorie Naturală din Washington. După patru zile de călătorie puţin spus delicată.

Vezi și

 Împachetat în 16 cutii, cel mai complet schelet de T REx găsit vreodată a ajuns cu bine la destinaţie. Curioşii vor putea să îl vadă asamblat însă abia în 2019.

Şi este doar o bucăţică din Regele dinozaurilor, ajuns ieri la Muzeul Naţional Smithsonian. Descoperit cu 25 de ani în urmă, scheletul cuprinde aproape 200 de oase. 85% din total. 2 ani a durat numai dezgroparea lor.

Împachetată în 16 lăzi, fosila de 7 tone a fost transportată cu un camion special amenajat. Patru zile a durat călătoria din Montana în Washington. Ca să fie siguri că oasele, considerate o comoară arheologică, nu păţesc nimic, şoferii au condus cu viteza minimă.

Mai mult, totul a fost urmărit prin satelit. Şi pregătirea pentru dificila călătorie a fost una pe cinste. Timp de o săptămână, zeci de arheologi au împachetat fiecare os în ambalaje speciale.

Ceea ce este mai greu însă abia acum începe. Asamblarea. În următoarele 6 luni, vizitatorii vor putea asista la despachetarea oaselor. Va mai dura însă încă 5 ani pentru ca dinozaurul să fie pus pe picioare. Muzeul speră ca în 2019 totul să fie gata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Oasele unui T-Rex, descoperit în 1988, au ajuns la muzeul de Istorie Naturală din Washington