Antena Meniu Search
x

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ATACAT de Statul Islamic

Pirați cibernetici care se declară afiliați grupării extremiste Statul Islamic (SI) au atacat, miercuri, site-ul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație ce difuzează zilnic informații cu privire la conflictul din Siria, și l-a amenințat pe directorul acesteia

Pirați cibernetici care se declară afiliați grupării extremiste Statul Islamic (SI) au atacat, miercuri, site-ul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație ce difuzează zilnic informații cu privire la conflictul din Siria, și l-a amenințat pe directorul acesteia. 

OSDO i-a comunicat AFP o captură de ecran a paginii principale, difuzată de asemenea de centrul de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE și pe conturile de Twitter ale simpatizanților SI.

Pe această pagină, în prezent indisponibilă, apare un montaj foto cu chipul directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, montat pe corpul unui bărbat îngenuncheat și îmbrăcat în uniformă portocalie, având lângă el un bărbat cu cagulă și cuțit în mână, montaj ce amintește de decapitările puse în scenă de SI.

Nu a fost posibil să se verifice imediat dacă pirații cibernetici, care s-au autointitulat 'Jaish al-Khalifa al-Electroni' (Armata electronică a califatului), au într-adevăr legături cu organizația ultraradicală care deține controlul asupra unor vaste zone în Siria și Irak.

'Într-un atac surpriză, Armata electronică a califatului a luat cu asalt site-ul OSDO și a distrus informațiile lui', se poate citi pe mesajul în arabă postat de pirații cibernetici.

În aprilie, postul de televiziune francofon TV5 Monde a fost victima unui atac informatic de anvergură revendicat de necunoscuți care se declarau afiliați SI. Ulterior, ancheta a dus spre un 'grup de hackeri ruși'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ATACAT de Statul Islamic