Antena Meniu Search
x

"Occidentul transformă Ucraina în carne de tun", susține Putin. Liderul rus acuză SUA că încearcă să prelungească războiul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Occidentul a transformat Ucraina în carne de tun și acuză Statele Unite că încearcă să prelungească conflictul ruso-ucrainean. Declarațiile liderului de la Kremlin, citate de agențiile TASS și Interfax, au fost făcute în cadrul Conferinței de securitate de la Moscova.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 10:46

"Occidentul transformă Ucraina în carne de tun", susține Putin. Liderul rus acuză SUA că încearcă să prelungească războiul
"Occidentul transformă Ucraina în carne de tun", susține Putin. Liderul rus acuză SUA că încearcă să prelungească războiul - Profimedia Images

„Occidentul colectiv distruge intenționat sistemul de securitate european, formând mereu noi alianțe militare. Blocul NATO se deplasează spre est, construindu-și infrastructura militară, inclusiv desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă.

Alianța susține că urmărește consolidarea securității în Europa, dar în realitate, lucrurile stau exact invers. În același timp, propunerile noastre privind măsurile de securitate reciprocă, prezentate în decembrie anul trecut, au fost ignorate încă o dată”, acuză Vladimir Putin, într-un discurs adresat participanților la Conferința de Securitate de la Moscova.

Liderul de la Kremlin susține că "situația din lume se schimbă, se conturează o ordine mondială multipolară. Din ce în ce mai multe țări și popoare aleg calea dezvoltării libere, suverane, pe baza identității, tradițiilor și a valorilor lor".

Putin: Ucraina, transformată în "carne de tun"

Totoodată, președintele rus acuză Occidentul că a transformat Ucraina "în carne de tun" pentru a-și menține hegemonia în lume, potrivit discursului susținut în cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței de Securitate de la Moscova. 

„Pentru a-și menține hegemonia, (țările occidentale – nota TASS) au nevoie de conflicte. De aceea au transformat poporul ucrainean în carne de tun, au implementat proiectul „anti-Rusia”, au închis ochii la masacrarea locuitorilor din Donbas, au furnizat și continuă să furnizeze arme regimului de la Kiev”, susține Putin. „Situația din Ucraina arată că SUA încearcă să prelungească acest conflict”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » "Occidentul transformă Ucraina în carne de tun", susține Putin. Liderul rus acuză SUA că încearcă să prelungească războiul