Antena Meniu Search
x

Video Ofensiva diplomatică funcționează: Israelul a pus pe pauză atacul asupra Iranului, la cererea Occidentului. Undă verde pentru asaltul din Gaza

Ofensiva diplomatică dă roade în Orientul Mijlociu. Israelul pune pe pauză atacul împotriva Iranului, la cererea aliaţilor din Europa şi Statele Unite. În schimb, Netanyahu a primit de la Joe Biden permisiunea să lanseze operaţiunea terestră în Rafah, oraşul unde s-au refugiat peste un milion de palestinieni. 

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 21:50

Vezi și

În ultimele cinci zile, piloţii avioanelor de luptă israeliene au fost anunţaţi de două ori să fie gata să decoleze spre Iran. De fiecare dată, însă, aliaţii externi l-au convins pe premierul Netanyahu să renunţe. Răspunsul Tel Aviv se amână cel puţin până pe 30 aprilie, când se încheie Paştele evreiesc.

Ca să anuleze un atac de amploare israelian asupra Iranului, Joe Biden ar fi cedat - ar fi dat undă pentru armata Tel Avivului să intre în oraşul Rafah, din Fâşia Gaza. Oficial, preşedintele american a negat tot şi a confundat Rafah cu oraşul Haifa, din Israel. 

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Le-am transmis clar israelienilor: nu atacaţi Haifa! 

Între timp, avioanele de luptă israeliene au bombardat poziţiile Hezbollah din sudul Libanului. Iar dronele au lansat noi atacuri în Rafah. 11 oameni, printre care 5 copii, au fost ucişi.

Pe acelaşi subiect

Zeci de mii de morți în Gaza, susține Ministerul Sănătății controlat de Hamas

De la începutul războiului, aproape 34.000 de oameni au murit în Gaza, potrivit ministerului sănătăţii controlat de Hamas. Printre victimele din ultimele zile - o fetiţă împuşcată în braţele mamei ei. Un apel disperat a răsunat la Bruxelles, unde un activist pro-Palestina a întrerupt discursul şefei Comisiei Europene. 

  • Activist: V-aţi exprimat sprijinul total pentru Israel la începutul acestui genocid, sângele copiilor palestinieni este pe mâinile dumneavoastră. 

În încercarea de opri încă un război - între Israel şi Iran, Consiliul European a aprobat noi sancţiuni împotriva regimului de la Teheran. Iran a lansat sâmbătă noaptea sute de drone şi rachete asupra Israelului, bănuit că a bombardat consulatul iranian de la Damasc. 

  • Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Suntem în favoarea sancțiunilor care să îi vizeze pe cei care ajută la crearea de rachete și drone care au fost folosite în timpul atacului din noaptea de sâmbătă.
  • Josep Borrell, şeful politicii externe a UE: Nu vreau să exagerez, dar suntem pe marginea unui război. Un război regional în Orientul Mijlociu, care va trimite unde de șoc în restul lumii și în special în Europa. Opriţi-vă! 

Întreaga omenire vrea să evite acest confilict. Gărzile Revoluţionare din Iran ameninţă că atacă facilităţile nucleare din Israel, dacă Tel Avivul ţinteşte laboratoarele din programul atomic al Teheranului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ofensiva diplomatică funcționează: Israelul a pus pe pauză atacul asupra Iranului, la cererea Occidentului. Undă verde pentru asaltul din Gaza