Antena Meniu Search
x

Hotelierii din întreaga Europă pun la bătaie oferte avantajoase pentru a recâștiga turiștii

Europa iese la vânătoare de turişti. Şi scoate artileria grea pentru a-i convinge. Cea mai exclusivistă destinaţie turistică a Greciei, Santorini, a redus preţurile la jumătate. Italia ne oferă chiar vacanţe gratuite. Un sat din regiunea Molise oferă 40 de sejururi subvenţionate de stat a câte o săptămână.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 23:49

Vezi și
  • O localitate din Italia oferă 40 de sejururi gratuite.
  • În Grecia, turiștii sunt ademeniți cu reduceri substanțiale.

La doar două ore de Roma, la poalele Munţilor Apenini, regiunea Molise pare desprinsă din basme. Cu toate acestea a pierdut mii de rezidenţi în ultimii ani. În localitatea San Giovanni, spre exemplu, locuiesc aproximativ 600 de oameni. 

Primăria e hotărâtă să-i redea strălucirea şi faima pe care o merită aşa că pune la bătaie 40 de vacanţe gratuite la trei dintre cele mai frumoase case din zonă. 

Biletul gratuit către micul paradis italian este o scrisoare. Doritorii trebuie să explice de ce vor să viziteze zona. Oferta pare ideală pentru străini, mai ales că pandemia a ocolit regiunea. Printre doritori s-au înscris deja şi români. 

Cu un aport de peste 20 la sută la PIB-ul ţării, turismul este prioritate naţională anul acesta în Grecia. Turiştii sunt ademeniţi cu oferte greu de refuzat. 

Cea mai scumpă insulă a Greciei, Santorini, a scăzut preţurile cu până la jumătate. O cameră cu mic dejun inclus porneşte de la 80 de euro şi poate ajunge până la 500, faţă de 800 anul trecut. 

În august reducerile vor fi de 30 la sută. Reduceri la cazare sunt şi în Mykonos. Iar aeroporturile regionale se deschid mâine. 

Spania, Franţa şi Bulgaria combat teama turiştilor tot cu preţuri reduse. Până la 50 la sută faţă de anul trecut. Insulele Baleare primesc turişti de mâine când se vor deschide şi aeroporturile, dar hotelierii sunt sceptici. Se aşteaptă la un flux mic de turişti externi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hotelierii din întreaga Europă pun la bătaie oferte avantajoase pentru a recâștiga turiștii