Antena Meniu Search
x

Oficialii AMERICANI au anunţat SANCŢIUNI DURE pentru susţinătorii preşedintelui Maduro! Printre aceştia se numără şi fratele lui Hugo Chavez

Reprezentanţii Trezoreriei SUA au anunţat miercuri noaptea impunerea de noi sancţiuni împotriva a opt cetăţeni venezueleni, dintre care şase au participat la rescrierea Constituţiei Venezuelei, iar alţi doi sunt consideraţi susţinători importanţi ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, acuzat de actuala criză politică de la Caracas, transmite DPA, citat de News.ro

Reprezentanţii Trezoreriei SUA au anunţat miercuri noaptea impunerea de noi sancţiuni împotriva a opt cetăţeni venezueleni, dintre care şase au participat la rescrierea Constituţiei Venezuelei, iar alţi doi sunt consideraţi susţinători importanţi ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, acuzat de actuala criză politică de la Caracas, transmite DPA, citat de News.ro

De asemenea, printre cei opt cetăţeni venezueleni se numără şi fratele fostului preşedinte autoritar al Venezuelei, Hugo Chavez. Aceştia au fost înscrişi pe o listă cu indivizi care participă la ”acţiuni antidemocratice”, ceea ce duce automat la impunerea unei interdicţii pentru cetăţenii americani care doresc să facă afaceri cu ei, precum şi la îngheţarea activelor financiare din juridicţia Statelor Unite.

Adam Coromoto Chavez Frias este actual guvernator şi fost ministru al Culturii, fiind ales şi ca reprezentant în controversata Adunare Constituantă. Alte cinci persoane vizate de sancţiuni sunt foşti guvernatori, miniştri federali, parlamentari sau demnitari de rang înalt, care au participat la eforturile de mobilizare a populaţiei pentru controversatul scrutin organizat de Maduro şi fac parte din Adunarea Constituantă de la Caracas.

Vizaţi de sancţiuni mai sunt şi un membru al Consiliului Electoral Naţional din Venezuela, precum şi Bladimir Humberto Lugo Armas - şeful securităţii de la Palatul Federal Legislativ.

Statele Unite acuză că Adunarea Constituantă a apărut ”printr-un proces nedemocratic, instigat de către guvernul preşedintelui Nicolas Maduro pentru a distruge voinţa poporului” şi că membrii organului legislativ supraconstituţional încearcă să rescrie Constituţia şi să dizolve alte instituţii de stat controlate de opoziţia din Venezuela.

Adunarea Constituantă şi-a declarat deja supremaţia peste alte ramuri guvernamentale, iar opoziţia acuză un complot al preşedintelui Maduro pentru a dobândi puteri nelimitate şi necontrolate la Caracas.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, este pe lista neagră de pe 31 iulie, atunci când a intrat într-un grup restrâns de şefi de stat sancţionaţi de Washington, alături de Bashar al-Assad din Siria, Kim Jong-un din Coreea de Nord şi Robert Mugabe din Zimbabwe.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a avertizat că Maduro încearcă să-şi ”înrădăcineze în continuare dictatura şi continuă să strângă strânsoarea pe care o are asupra” Venezuelei.

”Nesocotirea voinţei poporului venezuelean de către regim este inacceptabilă, iar Statele Unite vor sta alături de popor în opoziţie faţă de tiranie, până ce o democraţie prosperă şi paşnică este reinstaurată în Venezuela”, a declarat Mnuchin.

Deşi are cele mai mari rezerve de petrol la nivel global, ţara latino-americană suferă de pe urma inflaţie explozive, precum şi a unei crize alimentare şi economice, care s-a deteriorat după prăbuşirea preţurilor pentru ţiţei în 2014.

Zeci de mii de venezueleni au fugit în ultimele luni în Columbia şi Brazilia, iar peste 120 de persoane şi-au pierdut viaţa din aprilie şi până în prezent în violentele proteste anti-Maduro.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oficialii AMERICANI au anunţat SANCŢIUNI DURE pentru susţinătorii preşedintelui Maduro! Printre aceştia se numără şi fratele lui Hugo Chavez