Antena Meniu Search
x

Olanda a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a descoperit un caz COVID cu noua tulpină identificată în Regat

Olanda a suspendat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie, după descoperirea unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.12.2020, 07:10

Olanda a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie până la 1 ianuarie 2021
Olanda a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a descoperit un caz COVID cu noua tulpină identificată în Regat - istockphoto.com
  • Noua tulpină de coronavirus identificată în țară este cu până la 70% mai infecțioasă.
  • Guvernul olandez a precizat că monitorizează situaţia.

Interdicţia de călătorie este valabilă până la 1 ianuarie, au anunţat duminică dimineaţă autorităţile de la Haga.

Guvernul olandez a precizat că monitorizează situaţia şi are în vedere şi alte măsuri suplimentare care privesc şi alte modalităţi de transport. 

Potrivit Reuters, ministrul olandez al Sănătăţii a recomandat "ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie". 

Boris Johnson: Noua tulpină de coronavirus, cu până la 70 la sută mai transmisibilă

Măsura suspendării zborurilor dinspre Regatul Unit a venit după ce premierul britanic Boris Johnson și oamenii de știință au anunțat sâmbătă că noua tulpină de coronavirus identificată în țară este cu până la 70% mai infecțioasă.

“Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Johnson a precizat că Londra și sud-estul Angliei, care se află în prezent la cel mai înalt nivel al unui sistem de reguli pe trei niveluri, vor fi acum plasate într-un nou nivel de nivel 4.

Persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor.

Noile reguli intră în vigoare la miezul nopţii.

Vineri, Johnson afirma că speră că în Anglia nu va fi necesar al treilea lockdown după Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Olanda a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a descoperit un caz COVID cu noua tulpină identificată în Regat