Antena Meniu Search
x

Video Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 care se răspândeşte în Marea Britanie a suferit mutaţii

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Marea Britanie. Deşi în timpul pandemiei au fost detectate mai multe mutaţii ale coronavirusului, aceasta este asociată cu o răspândire mai rapidă a infecţiilor. Marea Britanie este doar una dintre ţările europene care impun măsuri din ce în ce mai stricte. Olanda, spre exemplu, a intrat deja în carantină totală.

de Redactia Observator

la 16.12.2020, 09:29

Vezi și
  • O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Marea Britanie
  • Rând pe rând, statele europene impun noi restricţii

Londra şi împrejurimile vor cunoaşte, de astăzi, nivelul cel mai ridicat de alertă, după creşterea rapidă a numărului de infectări.

Matt Hancock, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie: Ştim din experienţă că cel mai bun lucru pe care îl putem face în lupta cu virusul este să acţionăm repede, nu să aşteptăm să vedem cum evoluează.

Noua variantă a virusului, detectată în sudul ţării, ar putea fi vinovată. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ştie despre noua tulpină, dar cercetătorii nu au reuşit să stabilească definitiv cum a apărut şi ce efecte are.

Chris Whitty, consilier Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie: Este mai frecventă pentru că a apărut într-o zonă în care rata de infectare creşte mai rapid oricum sau noua variantă de virus este cea care se transmite mai repede?

Potrivit specialiştilor, varianta nu este mai periculoasă decât forma cunoscută a SARS-CoV-2 şi nu există dovezi că nu ar reacţiona la vaccin.

Alexandru Rafila, reprezentant România la OMS: Eu cred că este o nouă tulpină aşa cum au apărut mai multe mutaţii pana in momentul de astăzi. Există această variabilitate genetică a virusului corona. E foarte probabil ca noile vaccinuri care vor fi puse la dispoziţie să ofere protecţie împotriva tuturor variantelor circulante de coronavirus. 

Statele europene se închid pe rând

În Marea Britanie, campania de imunizare a populaţiei a început de o săptămână, cu serul Pfizer-BioNTech, însă abia câteva mii de persoane s-au vaccinat. Creşterea numărului de cazuri este un fenomen care pune mari presiuni pe sistemele de sănătate din Europa. Astfel, Germania a ales o formă mai strictă de carantină, tot de astăzi, până pe 10 ianuarie. Se închid şcolile, magazinele şi afacerile non-esenţiale, se limitează contactele sociale, iar singurele excepţii vor fi făcute în weekend-ul de Crăciun.

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei: Mii de morţi într-o săptămână şi o infecţie care ameninţă să nu mai fie controlată. Nu putem evita măsurile drastice.

Italia ar putea urma exemplul Germaniei. Numărul deceselor zilnice continuă să fie aproape de 500, iar guvernul trebuie să decidă acum dacă va impune noi restricţii de Crăciun, pentru a evita un al treilea val în ianuarie. Spitalele sunt supraaglomerate, la fel ca în Elveţia, unde rata de infectare este printre cele mai ridicate de pe continent. Aici reprezentanţii a cinci mari spitale au cerut impunerea carantinei totale şi au reclamat presiunile uriaşe cu care se confruntă sistemul sanitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 care se răspândeşte în Marea Britanie a suferit mutaţii