Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Olanda și Danemarca vor trimite Ucrainei alte 14 tancuri Leopard 2 recondiționate

Război în Ucraina. Olanda şi Danemarca vor trimite Ucrainei, în această vară, încă 14 tancuri Leopard 2A4 reechipate, a anunţat joi noul ministru olandez al apărării Ruben Brekelmans, potrivit Politico.

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 11:44

Olanda și Danemarca vor trimite Ucrainei alte 14 tancuri Leopard 2 recondiționate Olanda și Danemarca vor trimite Ucrainei alte 14 tancuri Leopard 2 recondiționate - Profimedia

Într-o declaraţie ce anunţă donaţia, guvernul olandez a afirmat că 12 dintre cele 14 tancuri au fost deja reechipate şi verificate de compania germană Rheinmetall. Ultimele două tancuri urmează să înceapă etapa de testare finală.

''Toate cele 14 tancuri vor fi livrate simultan până la finalul verii'', a precizat Ministerul Apărării olandez.

Până acum, Olanda şi Danemarca au furnizat un sprijin militar substanţial pentru Ucraina, inclusiv avioane militare F-16 din propria flotă aeriană. Totuşi, Kievul solicită de mult timp putere de foc suplimentară de la aliaţii occidentali, printre care sisteme de apărare antiaeriană, proiectile de artilerie şi vehicule blindate.

Articolul continuă după reclamă

Anul trecut, Olanda, Danemarca şi Germania au declarat că vor lucra pentru a recondiţiona 100 de tancuri Leopard pentru Ucraina. Guvernul german afirmă că a trimis 18 tancuri în contul contribuţiei sale.

Pe acelaşi subiect

"Ucraina are nevoie urgentă de sprijin militar suplimentar, date fiind luptele grele de pe front'', a spus Brekelmans. "Aceste tancuri pot juca un rol important pentru ca armata ucraineană să se apere de trupele ruse'', a adăugat ministrul olandez. 

Rusia anunţă o recompensă de 170.000 de dolari pentru primul F-16 doborât în Ucraina

Rusia a anunţat pe 16 iulie o recompensă financiară de 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari) pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon) în Ucraina, potrivit EFE, citând Ministerul rus al Apărării. Această recompensă financiară va fi plătită nu de Ministerul rus al Apărării, ci de compania rusă FORES, specializată în producţia de utilaje şi echipamente pentru industria petrolieră, potrivit RBC.ru.

"Recompense vor fi, de asemenea, acordate şi celor care vor doborî următoarele F-16 sau F-15 în zona operaţiunii militare speciale" în Ucraina, a declarat directorul executiv adjunct al companiei ruse FORES, Ilia Potanin, fără să precizeze despre ce sume este vorba. Totuşi, el a ţinut să specifice faptul că cea mai mare recompensă - de 170.000 - va fi acordată doar pentru primul avion F-16 doborât în Ucraina.

Omul de afaceri rus a anunţat recompensa pentru avioanele occidentale doborâte în timpul ceremoniei de premiere a unor soldaţi ruşi pentru distrugerea mai multor tancuri de fabricaţie occidentală în sectorul Avdeevka, în estul Ucrainei. "Astăzi am acordat pentru a şaptea oară recompense pentru tancurile distruse. A rezultat că au fost distruse circa 17 tancuri Abrams, de fabricaţie americană, şi Leopard, de fabricaţie germană. Astfel, am acordat câte 500.000 de ruble (aproximativ 5.196 euro) pentru fiecare blindat", a spus Potanin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat pe lângă partenerii occidentali ai Kievului să majoreze numărul planificat de avioane de luptă F-16 pe care s-au angajat să le livreze. Ucraina urmează să primească şase avioane de luptă F-16 în următoarele luni. Rusia a avertizat că aceste avioane vor fi ţinte legitime pentru forţele sale odată ce vor apărea în zona de luptă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Olanda și Danemarca vor trimite Ucrainei alte 14 tancuri Leopard 2 recondiționate