Antena Meniu Search
x

Olandezii, pregatiti pentru noul rege

Febra portocalie a pus stapanire pe Amsterdam care va gazdui, maine, un moment istoric. Ajunsa la 75 de ani, regina Beatrix va abdica si ii va ceda tronul fiului sau care va deveni, astfel, primul rege al Olandei in peste 100 de ani

Vezi și

Un milion de oameni sunt asteptati sa iasa pe strazi pentru eveniment, asa ca masurile de securitate sunt pe masura. Cel putin 10.000 de agenti de paza vor fi trimisi in zona sa se asigure ca ceremonia va decurge fara incidente.

In centrul orasului Amsterdam este deja evident ca ceva important urmeaza sa se intample. Banere cu insemnele regale impodobesc toate cladirile importante in asteptarea momentului istoric.

Marti, la ora 10, ora locala, in interiorul Palatului Regal, regina Beatrix va abdica in mod formal. Si exact langa, Willem Alexander va deveni Rege in prezenta demnitarilor din toata tara si chiar din intreaga lume.

In timp ce tot orasul se pregateste de sarbatoare, politicienii se gandesc deja cu nostalgie la domnia ce se va incheia maine. Dupa 33 de ani, Regina Beatrix isi va incredinta sceptrul puterii fiului ei: Willem Alexander va deveni primul Rege al Olandei in peste 120 de ani.

"Un lucru pe care l-am considerat mereu extrem de placut este ca Regina isi toarna singura cafeaua si ceaiul. Si va mai pot spune ca prajiturelele de la Palat sunt delicioase, iar atmosfera este foarte prietenoasa!", a declarat Mark Rutte, premierul Olandei.

Mai bine de 10.000de politisti vor patrula pe strazile orasului. Oficialii spun ca au luat in considerare 22 de scenarii periculoase, dar sunt pregatiti pentru a preveni orice incident. Un milion de oameni sunt asteptati sa participe la concertele organizate in onoarea noului Rege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Olandezii, pregatiti pentru noul rege