Antena Meniu Search
x

Galerie foto Olga Smirnova, una dintre starurile baletului rusesc, a părăsit Teatrul Balșoi din Moscova condamnând invazia din Ucraina

Olga Smirnova, una dintre starurile baletului rusesc, a anunțat că a părăsit Baletul Balșoi din Moscova din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Ea a anunța că se va alătura Baletului Național Olandez din Amsterdam. 

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 12:02

Decizia vine după ce balerina născută în Sankt Petersburg a denunțat invazia din Ucraina, spunând că ceea ce se întâmplă este prea mult și nu poate rămâne indiferentă.

Într-o declarație publicată miercuri, Baletul Național Olandez a anunțat că Smirnova a fost „întâmpinată cu brațele deschise”. Olga Smirnova este așteaptă să-și facă debutul la Amsterdam cu punerea în scenă a filmului „Raymonda”, la începutul lunii aprilie, scrie CNN.

Smirnova s-a alăturat prestigiosului Balet Bolșoi în 2011, unde a avut roluri principale în spectacolele „Lacul lebedelor” și „Giselle”, printre altele, și a mers în turnee internaționale atât cu trupa de la Moscova, cât și ca artist invitat la Teatrul American de Balet sau Baletul de Stat din Viena.

Olga Smirnova are origini ucrainene

Pe acelaşi subiect

Smirnova, al cărei bunic este ucrainean, a scris pe Telegram că se opune războiului ”cu toate fibrele sufletului meu”.

„Nu m-am gândit niciodată că mi-ar fi rușine cu Rusia”, a spus ea. ”Întotdeauna am fost mândră de rușii talentați, de realizările noastre culturale și atletice. Dar acum simt că s-a trasat o linie care separă lucrurile înainte și după. Doare că oamenii mor, că oamenii își pierd acoperișurile de deasupra capului sau sunt forțați să-și abandoneze casele. Și cine ar fi crezut acum câteva săptămâni că toate acestea se vor întâmpla? S-ar putea să nu fim în epicentrul conflict militar, dar nu putem rămâne indiferenți la această catastrofă globală”, a scris ea.

Într-o declarație, directorul artistic al Baletului Național Olandez, Ted Brandsen, a descris-o pe Smirnova drept „o dansatoare de excepție pe care o admir foarte mult”.

Directorul muzical al Teatrului Balșoi, Tugan Sokhiev, a demisionat și el la începutul acestei luni, pe fondul presiunii crescânde de a condamna invazia din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Olga Smirnova, una dintre starurile baletului rusesc, a părăsit Teatrul Balșoi din Moscova condamnând invazia din Ucraina