Antena Meniu Search
x

Oligarhul rus Oleg Deripaska, inculpat penal pentru încălcarea sancțiunilor americane după ce i s-a născut un copil

Oligarhul rus Oleg Deripaska, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzat penal la New York de încălcarea sancțiunilor americane după ce a pus la cale un plan pentru a se asigura că viitorul său copil se va naște în Statele Unite, scrie Reuters, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 22:12

Oligarhul rus Oleg Deripaska, inculpat penal pentru încălcarea sancțiunilor americane după ce i s-a născut un copil
- Profimedia

Deripaska se confruntă cu sancțiuni economice din 2018. Andrew C. Adams, un procuror federal din Manhattan care conduce un grup operativ care urmărește infracțiunile comise de oligarhii ruși, a declarat într-un comunicat că Deripaska a mințit și a eludat sancțiunile americane în timp ce a încercat să beneficieze de traiul în America "în ciuda legăturilor sale confortabile cu Kremlinul și a bogăției sale vaste dobândite prin legături cu un regim corupt".

Autoritățile au declarat că Deripaska a cheltuit sute de mii de dolari pentru a face posibilă nașterea copilului său în Statele Unite

"Ipocrizia în căutarea confortului și a cetățeniei în Statele Unite, în timp ce se bucură de roadele unui regim nemilos și antidemocratic, este evidentă", a declarat Adams. Doar unul dintre cei patru inculpați din rechizitoriu - Olga Shriki, 42 de ani, din New Jersey - era în arest. Shriki a fost acuzată în parte că a încercat să ajute o altă femeie acuzată în acest caz - Ekaterina Olegovna Voronina - să intre în Statele Unite pentru a da naștere copilului lui Deripaska.

Avocatul lui Shriki, Bruce Maffeo, a refuzat să comenteze. Autoritățile au declarat că Deripaska a cheltuit sute de mii de dolari pentru a face posibilă nașterea copilului său în Statele Unite, astfel încât acesta să poată beneficia de sistemul de sănătate din SUA și de avantajele unui drept de naștere american. Copilul, la naștere, a primit cetățenia americană.

După naștere, cei trei coinculpați au conspirat pentru a ascunde numele adevăratului tată al copilului prin scrierea puțin greșită a numelui de familie al copilului, se arată în rechizitoriu. Potrivit actului de acuzare, Deripaska a fost proprietarul Basic Element Limited, o companie privată de investiții și de management folosită pentru a promova diversele sale interese de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Oligarhul rus Oleg Deripaska, inculpat penal pentru încălcarea sancțiunilor americane după ce i s-a născut un copil