Antena Meniu Search
x

Video OMS ia în calcul introducerea unor „certificate de vaccinare” pentru călătorii. Țara care testează deja acest sistem

Europa se pregăteşte de vaccinarea anti-COVID. Britanicii vor fi primii, săptămâna viitoare. Organizaţia Mondială a Sănătății ia în calcul introducerea unui certificat electronic de vaccinare pentru cei care călătoresc.

de Redactia Observator

la 04.12.2020, 20:51

Vezi și
  • Mai mulți politicieni de prin rang vor să se vaccineze anti-COVID în fața camerelor.
  • OMS propune introducerea unor certificate electronice de vaccinare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Marea problemă în gestionarea crizei sanitare rămâne însă neîncrederea oamenilor. Potrivit OMS, în unele țări, jumătate din populație este nesigură în privința imunizării. Şi un sfert dintre români refuză vaccinul.

Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush şi chiar Joe Biden. Patru generaţii de foşti şi viitori preşedinţi ai Americii fac front comun în faţa COVID. În vârstă de 59, 74 şi 78 de ani, toţi vor să se vaccineze în faţa camerelor pentru a combate neîncrederea care domină întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății are o tactică diferită.

Dr. Siddhartha Sankar Datta, consilier regional OMS: "Un așa-numit certificat de vaccinare electronic".

Un fel de card care va conţine datele medicale ale utilizatorului, pe care Estonia îl testează de două luni, ar permite identificarea și monitorizarea celor care s-au imunizat. Totuşi ideea celor de la OMS este surprinzătoare. În primăvară, au fost cei mai mari critici ai "pașapoartelor de imunitate". De cealaltă parte, Consiliul Internaţional al Aeroporturilor se teme că impunerea vaccinării va reduce numărul de călători, mai ales că va dura multe luni până ce publicul larg va avea acces la imunizare.

Jonathan Van-Tam: "Nu cred că vom eradica noul coronavirus".

În Marea Britanie, primele doze de vaccin au ajuns deja. Transportul s-a desfăşurat în secret, prin Eurotunel, după ce hackerii au încercat să deturneze camioanele. Prioritate la vaccinare au bătrânii şi personalul medical din prima linie.

Alok Sharma, ministrul Economiei: "800.000 de doze, începem programul, desigur, săptămâna viitoare".

Pfizer a revizuit la jumătate previziunile pentru producția din acest an, estimată inițial la 100 de milioane de doze, din cauza unor probleme de aprovizionare cu materii prime. Totuși, și alte companii, precum Moderna și AstraZeneca, au solicitat aprobarea autorităților de profil din Europa și Statele Unite. Deocamdată sunt vaccinaţi doar adulţii. Moderna va începe curând testele și pe copii cu vârste între 12 și 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » OMS ia în calcul introducerea unor „certificate de vaccinare” pentru călătorii. Țara care testează deja acest sistem