Antena Meniu Search
x

Curs valutar

OMS avertizează: Lumea trebuie să se pregătească. Omicron reprezintă un risc global "foarte ridicat"

Luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este posibil ca varianta Omicron a coronavirusului să se răspândească la nivel internațional, prezentând un risc global "foarte ridicat" de creștere a numărului de infecții, care ar putea avea "consecințe grave" în unele zone.

de Veronica Micu

la 29.11.2021 , 19:16

OMS avertizează: Lumea trebuie să se pregătească. Omicron reprezintă un risc global "foarte ridicat" - Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat cele 194 de state membre ale sale să accelereze vaccinarea grupurilor cu prioritate ridicată și, în anticiparea creșterii numărului de cazuri, să "se asigure că există planuri" pentru a menține serviciile de sănătate esențiale.

"Omicron are un număr fără precedent de mutații de vârf, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei. Riscul global global legat de noua variantă ... este evaluat ca fiind foarte ridicat", a precizat OMS, potrivit Reuters

Niciun deces legat de Omicron

Articolul continuă după reclamă

Până în prezent, suțin reprezentanții Organizației, nu a fost raportat niciun deces legat de Omicron, deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua potențialul Omicron de a trece de protecția indusă de vaccinuri și de infecțiile anterioare.

Pe acelaşi subiect

"Creșterea numărului de cazuri, indiferent de o schimbare a gravității, poate reprezenta o solicitare copleșitoare pentru sistemele de sănătate și poate duce la o creștere a morbidității și mortalității. Impactul asupra populațiilor vulnerabile ar fi substanțial, în special în țările cu o acoperire vaccinală redusă", continuă instituția.

Primul caz Omicron, raportat în 24 noiembrie

Varianta Omicron a fost raportată pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie din Africa de Sud, unde infecțiile au crescut vertiginos.

Această variană nouă a SARS CoV-2 a determinat mai multe ţări europene şi din lume să-şi închidă frontierele unor ţări din Africa australă - Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic, dar şi Zambia, Malawi sau Angola, în unele cazuri.

Cazuri de infectare cu Omicron au fost descoperite în Olanda, Danemarca și Australia, chiar dacă tot mai multe țări au impus restricții de călătorie pentru a încerca să se izoleze. Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru străini, alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri.

Vezi și: Harta Omicron. Unde s-a răspândit până acum în lume noua variantă de coronavirus, considerată periculoasă

OMS, în cele mai recente recomandări, a reiterat că țările ar trebui să folosească o "abordare bazată pe risc pentru a ajusta în timp util măsurile de călătorie internațională".

Miniştrii Sănătăţii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite s-au reunit luni la Londra pentru a ”discuta despre evoluţia situaţiei Omicron”. În Franţa s-au identificat opt cazuri, care se află în curs de verificare în vederea unei eventuale confirmări a unei contaminări cu noua tulpină.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri externe » OMS avertizează: Lumea trebuie să se pregătească. Omicron reprezintă un risc global "foarte ridicat"