Antena Meniu Search
x

OMS: Varianta Delta reduce la 40% eficienţa vaccinurlor împotriva transmiterii Covid-19

Varianta indiană (Delta) a SARS-CoV-2, foarte contagioasă, a redus la 40% eficienţa vaccinurilor împotriva transmiterii Covid-19, a precizat miercuri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care îndeamnă oamenii să continue să poarte măşti de protecţie şi să respecte alte bariere practice, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 18:50

OMS: Varianta Delta reduce la 40% eficienţa vaccinurlor împotriva transmiterii Covid-19
Europa a înregistrat într-o săptămână peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de morţi - Shutterstock

”Vaccinurile salvează vieţi, dar nu împiedică în totalitate transmiterea Covid-19”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, conscrată pandemiei Covid-19, care face din nou ravagii în Europa. ”Există date care sugerează că, înainte de apariţia variantei Delta, vaccinurile reduceau transmiterea cu aproximativ 60%. Odată cu Delta, nivelul a scăzut la 40%”, a subliniat el.

”În numeroase ţări şi comunităţi, ne temem că ar exista ideea falsă potrivit căreia vaccinurile au pus capăt pandemiei şi că oamenii care s-au vaccinat nu mai au nevoie de alte precauţii”, a continuat el.

Europa a înregistrat într-o săptămână peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de morţi

Directorul general al OMS şi-a început conferinţa vorbind despre situaţia din Europa, lovită în plin de al cincilea val Covid-19, cauzat de un amestec al unui nivel insuficient al vaccinării şi de o relaxare prematură, în pofida dominaţiei variantei indiene în regiune, a gesturilor barieră şi restricţiilor.

Pe acelaşi subiect

”Săptămâna trecută, peste 60% dintre infecţiile şi morţile din cauza Covid-19 în lume au avut loc în Europa”, a subliniat Tedros. ”Acest număr enorm de cazuri se repercutează într-o povară de nesuportat a sistemelor de sănătate şi personalului din sănătate epuizat”, a adăugat el.

Europa, care a înregistrat într-o săptămână peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de morţi, este de departe cea mai afectată regiune din lume de pandemie, potrivit unor date oficiale colectate de AFP. Această tendinţă rămâne în creştere.

OMS Europa a tras marţi un semnal de alarmă cu privire la ”acapararea” Europei de covid-19, care ar putea conduce la 700.000 de morţi suplimentare până în primăvară. Până în prezent s-au înregistrat 1,5 milioane de morţi de Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » OMS: Varianta Delta reduce la 40% eficienţa vaccinurlor împotriva transmiterii Covid-19