Antena Meniu Search
x

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, mutat din colonia penală de lângă Moscova. Apropiații nu mai știu unde se află

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost scos din colonia penală IK-6 din regiunea Vladimir, la est de Moscova, dar locul unde se află în prezent nu este cunoscut, au declarat luni apropiaţii săi, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 22:57

Vezi și

Apropiaţii lui Navalnîi se aşteptau la un posibil transfer al acestuia într-o închisoare cu regim mai dur, după ce a fost condamnat, în august, la încă 19 ani de închisoare.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a declarat că personalul de la colonia IK-6 din oraşul Melehovo i-a spus avocatului său, care aştepta afară, că liderul opoziţiei nu se mai află printre deţinuţi. "Unde l-au dus refuză să spună", a declarat ea pe platforma socială X.

Procesul de transfer al deţinuţilor pe calea ferată pe teritoriul vast al Rusiei poate dura săptămâni întregi, rudele şi familia neputând obţine informaţii despre locul în care se află şi despre starea lor până când nu ajung la destinaţie.

Avocaţii lui Aleksei Navalnîi nu au reuşit să ia legătura cu acesta de o săptămână

Asistenta sa, Liubov Sobol, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că susţinătorii săi se tem că acesta a fost transferat într-o nouă colonie penală şi că momentul este legat de începutul campaniei electorale prezidenţiale în care Vladimir Putin a declarat că va candida pentru un nou mandat de şase ani. "Le este atât de frică de Navalnîi, care este în închisoare, care are drepturi de corespondenţă limitate, nu-şi poate vedea familia şi aşa mai departe, încât în perioada în care Putin va anunţa (că va candida), au decis să îl izoleze pur şi simplu pe Navalni cât mai mult posibil de lumea exterioară. Doamne fereşte ca el să facă vreun fel de declaraţie", a spus ea.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşeşte peste 30 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru o serie de infracţiuni, inclusiv extremism - acuzaţii despre care susţinătorii săi spun că sunt motivate politic. Mesajele sale sunt postate pe reţelele sociale de apropiaţii şi colaboratorii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Opozantul rus Aleksei Navalnîi, mutat din colonia penală de lângă Moscova. Apropiații nu mai știu unde se află