Antena Meniu Search
x

Opt lei diagnosticați cu COVID, într-un parc zoologic din India

Opt lei asiatici de la Parcul Zoologic Nehru din orașul indian Hyderabad au fost depistați cu coronavirus, după ce angajații au decis să îi testeze. Diagnosticul a fost pus pe 29 aprilie, după rezultatele pozitive RT-PCR.

de Redactia Observator

la 04.05.2021, 18:56

lei cu coronavirus în India
La acest moment nu este clar dacă leii au luat virusul de la om - Profimedia Images

Oficialii care administrează Parcul Zoologic au decis să testeze felinele după ce acestea au început să dezvolte simtome specifice infecției cu SARS-CoV-2, tuse și pierderea apetitului. Nu mică le-a fost mirarea atunci când rezultatele de laborator au confirmat faptul că leii erau bolnavi, o premieră pentru India. Potrivit Times of India, patru masculi și patru femele sunt infectate, din totalul de 12. 

Directorul parcului nu a vrut să confirme sau să infirme știrea, precizând că așteaptă în continuare testele PCR. "E adevărat că leii aveau simptome de Covid, dar aștept rezultatele testelor și nu este potrivit să comentez. Leii sunt bine", a declarat Siddhanand Kukrety.

Conform sursei citate, veterinarii au luat probe din faringe pentru a secvenția tulpina în laborator, în încercarea de a stabili dacă transmisia a fost de la om la animal sau de la animal la animal. Parcul Zoologic Nehru a fost închis în urmă cu două zile, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 din regiune. 

Mutație SARS-CoV-2 extrem de contagioasă, în India

India se confruntă cu o situație extrem de dificilă, din cauza valului uriaș de infectări, iar situația nu pare a se remedia prea curând. Chiar în timp ce oamenii de știință încearcă să înțeleagă pericolul dublei-mutații a SARS-CoV-2 (B.1.617), o echipă de cercetători din Hyderabad, capitala statului indian Telangana, și orașul Ghaziabad a descoperit că o tulpină denumită N440K este de zece până la o mie de ori mai ușor de transmis de la om la om decât mutațiile ce se răspândesc chiar în aceste zile.

Potrivit Times of India, mutația pare că alimentează cel de-al doilea val de îmbolnăviri din India, acolo unde mai multe focare au dus la peste 300.000 de noi cazuri pe zi, începând cu 21 aprilie, vârful fiind atins pe data de 30 a lunii trecute, cu aproximativ 400.000 de noi persoane diagnosticate cu COVID-19 și aproape 4.000 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Opt lei diagnosticați cu COVID, într-un parc zoologic din India