Galerie foto

Cum arată un medic epuizat, după munca în secţiile Covid. Bilanţul a ajuns la 400.000 de cazuri și 4.000 de decese pe zi, în India

De Larisa Andreescu.
Publicat: 01.05.2021, 18:36.
Actualizat: 01.05.2021, 18:44

Un medic a devenit viral în mediul online după ce a postat două fotografii şocante cu el, de la locul de muncă, ud de sudoare, în timp ce lucrează non-stop în secţiile de Covid din India.

Sohil Makwana

Cum arată un medic epuizat, după munca în secţiile Covid

Twitter / Dr_sohil

Doctorul Sohil Makwana a postat două fotografii cu un puternic impact emoţional: într-una dintre ele apare îmbrăcat din cap până în picioare în combinezon, iar în cealaltă este fotografiat în haine ude leoarcă de sudoare, după o zi de muncă. Criza sanitară din India se adânceşte, bilanţul ajunâng la 400.000 de cazuri şi 4.000 de morţi pe zi.

Cu toate acestea, medicul dedicat a subliniat că este „mândru să-și servească” țara și să ajute în lupta pentru combaterea răspândirii virusului ucigaș.

„Vorbind în numele tuturor medicilor și al angajaţilor din domeniul sănătății .. lucrăm din greu departe de familia noastră .. uneori la un picior de pacientul pozitiv, alteori la un centimetru distanță de bătrânii bolnavi critici. Vă rog, mergeți la vaccinare .. este (singura) soluție! Rămâneți în siguranță." a declarat Sohil Makwana.

Citește și:

Postarea sa a fost redistribuită de aproape 17.000 de ori și a primit peste 132.000 de aprecieri încă din această dimineață, la scurt timp după ce a fost făcut public cazul unei mame bolnave de Covid care a murit într-o parcare a unui spital, după ce a aşteptat mai bine de trei ore un pat.

Este vorba despre Jagriti Gupta care s-a străduit să respire într-o maşină, în faţa spitalului din Noida, în timp ce prietenii ei cereau tratament. Cu toate acestea, medicii nu au putut să îi facă rost de un pat femeii de 35 de ani, inginer, iar la scurt timp a murit.

„Stăteam chiar acolo, când prietenul ei alerga în jur, cerând ajutor, dar nimeni nu i-a ascultat. În jurul orei 15:30 ea s-a prăbușit. Când prietenul său a fugit la recepția spitalului pentru a raporta că nu mai respiră, personalul medical s-a repezit afară și a declarat-o moartă" a declarat un martor care se afla la faţa locului.

Criza sanitară din India, scăpată de sub control

Cazurile de coronavirus din India au determinat armata să-și deschidă spitalele într-o încercare disperată de a controla o criză umanitară masivă creată de o lipsă acută de paturi, medicamente și oxigen. 401.993 de noi cazuri de infectare au fost anunţaţe, ducând numărul total al infectărilor la 19,1 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, totalul ajungând la 211.853.

Luptând pentru a găsi paturi de spital, oamenii au inundat rețelele sociale și aplicațiile de mesagerie cu plângeri sfâșietoare pentru oxigen, medicamente și pat în unitățile de terapie intensivă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.