Antena Meniu Search
x

Incendiile de vegetație din Statele Unite au făcut prăpăd, distrugând orașe întregi (Video)

Incendiile de vegetaţie au devastat Coasta de Vest a Statelor Unite. În Oregon, mai multe oraşe arată ca după război, iar sute de case s-au transformat în scrum. Cel mai mare incendiu din istoria statului american a forţat peste jumătate de milion de locuitori să îşi părăsească locuințele. În ultima săptămână, 15 oameni au fost ucişi de infern în California, Washington şi Oregon.

de Redactia Observator

la 11.09.2020, 22:17

Vezi și
  • Aproape două milioane de hectare de vegetație au fost distruse, până acum.

Colosul de foc din Oregon ameninţă mai bine de 10 la sută din populaţia statului american. Oamenii şi-au pus în bagaje strictul necesar şi au gonit în toiul nopţii pe drumurile înconjurate de flăcări în căutarea unui loc ferit. 

Şi ziua, peisajul e apocaliptic, iar localnicii spun că se simt ca pe Marte. 

Peste 100 de incendii continuă să ardă necontrolat, iar autorităţile locale au declarat stare de urgenţă. 

Kate Brown, guvernatorul statului Oregon: Nu am văzut niciodată atât de multe incendii scăpate de sub control în statul nostru. Din nefericire, acesta este doar începutul. Resimţim din plin impactul puternic al schimbărilor climatice. 

Sute de case s-au făcut scrum şi cel puţin cinci oraşe sunt aproape distruse. Localităţile arată de parcă ar fi fost bombardate. 

Oamenii care au fost evacuaţi şi nu se pot refugia la rude sunt duşi în săli de sport. Din cauza pandemiei, oficialii îşi fac griji că nu sunt cele mai sigure locuri.

În doar o săptămână, au ars aproape două milioane de hectare de vegetaţie în 12 state americane, o suprafaţă aproape cât a Sloveniei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Incendiile de vegetație din Statele Unite au făcut prăpăd, distrugând orașe întregi (Video)