Antena Meniu Search
x

Organizație pro-palestiniană din Malaezia, dată în judecată de McDonald's. Daunele cerute de companie

McDonald's Malaysia a dat în judecată o organizație care promovează boicotul față de Israel. Compania acuză organizația că a făcut "declarații false și defăimătoare" și cere daune în valoare de 1,31 milioane de dolari, potrivit Sky News.

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 17:20

protest în Malaezia
Organizație pro-palestiniană din Malaezia, dată în judecată de McDonald's. Daunele cerute de companie - Profimedia Images (arhivă)

Malaysia, o țară majoritar musulmană, este un susținător fervent al palestinienilor. După izbucnirea conflictului din Gaza, unele mărci occidentale de fast-food din această țară au fost vizate de campanii de boicotare.

Compania care deține marca McDonald's în Malaezia a dat în judecată mișcarea BDS pentru o serie de postări pe rețelele de socializare.

Postările ar fi făcut legătura între franciza de fast-food și "războiul Israelului împotriva palestinienilor din Gaza".

McDonald's Malezia acuză că publicul a fost incitat la boicot

Compania susține că BDS Malaezia a incitat publicul să boicoteze McDonald's ceea ce a dus, printre altele, la pierderi de profit și la reduceri de locuri de muncă.

McDonald's Malaezia a confirmat faptul că a intentat procesul împotriva BDS pentru a-și proteja "drepturile și interesele". BDS a negat toate acuzațiile care i se aduc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Organizație pro-palestiniană din Malaezia, dată în judecată de McDonald's. Daunele cerute de companie