Antena Meniu Search
x

Păgubit de apropiaţi! Proprietarul celei mai mari colecţii "Star Wars" a fos JEFUIT de un PRIETEN. S-au furat figurine RARE

Proprietarul celei mai mari colecţii legate de franciza cinematografică ”Războiul stelelor/ Star Wars” a fost jefuit de un prieten, care a furat 100 de obiecte, cele mai multe dintre acestea fiind figurine rare din Statele Unite ale Americii şi din străinătate, informează AFP.com.

Proprietarul celei mai mari colecţii legate de franciza cinematografică ”Războiul stelelor/ Star Wars” a fost jefuit de un prieten, care a furat 100 de obiecte, cele mai multe dintre acestea fiind figurine rare din Statele Unite ale Americii şi din străinătate, informează AFP.com.

Steve Sansweet, care conduce un muzeu nonprofit aflat la nord de San Francisco, numit Rancho Obi-Wan, a declarat, luni, că a fost jefut pe o perioadă de câteva luni, de la sfârşitul anului 2015 până în 2016. Muzeul său include peste 400.000 de obiecte de colecţie legate de franciza ”Star Wars”.

”Ne lipsesc aproximativ 120 – 130 de obiecte în valoare de 200.000 de dolari”, a spus el pentru AFP.

Steve Sansweet, un fost reporter la Wall Street Journal, care a lucrat timp de 15 ani ca director al relaţiilor cu fanii la Lucasfilm, înainte de a se pensiona în anul 2011, l-a menţionat drept suspect pe Carl Cunningham, un cunoscut colecţionar ”Star Wars” şi constructor de R2-D2 din Marietta, Georgia.

Pe acelaşi subiect

”Îl cunosc de 20 de ani. A stat cu noi, am luat masa împreună, a făcut un tur al muzeului pe care l-au mai făcut câteva persoane, pentru că am avut încredere în el, iar el face un astfel de gest”, a spus Steve Sansweet.

Un purtător de cuvânt al Biroului Şerifului din comitatul Sonoma a confirmat pentru AFP că suspectul a fost acuzat de furt şi a fost eliberat pe cauţiune.

Carl Cunningham l-a vizitat pe Steve Sansweet de câteva ori şi a avut acces cu uşurinţă la colecţia recunoscută de Guinness World Records drept cea mai mare din lume. El se oferea să şteargă de praf obiectele şi să facă curăţenie la muzeu.

Jaful a fost descoperit după ce un alt colecţionar a descoperit că unul dintre obiectele lui a fost furat dintr-un depozit din Texas. Un comerciant de jucării a declarat că a cumpărat acel obiect alături de alte obiecte rare legate de franciza ”Star Wars” de la Carl Cunningham.

Steve Sansweet a spus că infractorul i-a trimis un e-mail şi mai multe mesaje pe telefonul mobil prin care a recunoscut jaful. ”Este în terapie şi că încearcă să se înţeleagă pe el însuşi şi îşi cere scuze”, a spus el.

”Să ai un prieten care vine şi face un asemenea lucru îţi poate distruge încrederea în umanitate. Scopul nostru este să rezolvăm situaţia cât mai repede şi să continuăm să utilizăm colecţia de la Rancho Obi-Wan pentru a «inspira prin forţă», în ciuda distrugerii cauzate de o persoană”, a adăugat el.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Păgubit de apropiaţi! Proprietarul celei mai mari colecţii "Star Wars" a fos JEFUIT de un PRIETEN. S-au furat figurine RARE