Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Palatul construit doar din pietricele în 34 de ani şi după 65.000 de ore de muncă!

Palatul Cheval, din Drome (Franţa), cunoscut şi ca "Le palais ideal", are una dintre cele mai frumoase arhitecturi din lume.

 Acest palat este vizitat anual de aproximativ 120.000 de turişti şi are o istorie interesantă. 

Construcţia a început în 1879, când Ferdinand Cheval, un poştaş din Drome, a avut o revelaţie după ce s-a împiedicat de o piatră. Avea 43 de ani când s-a împiedicat de o piatră cu forme ciudate şi de o frumuseţe rară. A pus-o în buzunar pentru a o admira acasă, apoi a continuat să distribuie corespondenţa. 

Articolul continuă după reclamă

A doua zi s-a întors în acelaşi loc şi a început să culeagă mai multe pietre şi pietricele asemănătoare. Le-a dus acasă şi, după ce a strâns câteva sute, s-a gândit să construiască un palat!

Următorii 34 de ani i-a petrecut construind, piatră cu piatră, palatul. Primii 20 de ani i-a petrecut ridicând zidurile exterioare, apoi după alţi 14 ani palatul a fost gata! 

La început, Cheval a cărat pietrele în buzunarele sale, apoi a folosit o roabă. De multe ori a lucrat şi nopţile, la lumina unei lămpi, şi a reuşit să ridice palatul lipind pietrele cu var, mortar şi ciment. 

Se spune că i-au trebuit 65.000 de ore de muncă pentru a-şi vedea visul cu ochii. 

Ferdinand Cheval s-a născut în 1836 şi a murit în 1924, la vârsta de 88 de ani! 

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » Palatul construit doar din pietricele în 34 de ani şi după 65.000 de ore de muncă!