Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Palatul Versailles redeschide publicului Galeria Trăsurilor, după mai mulţi ani de renovare. VIDEO

Palatul Versailles redeschide, începând cu 10 mai, Galeria Trăsurilor situată în fostele grajduri regale, "Grande Ecurie du roi", după mai mulți ani de renovare.

de Redactia Observator

la 10.05.2016 , 17:05

Palatul Versailles redeschide, începând cu 10 mai, Galeria Trăsurilor situată în fostele grajduri regale, "Grande Ecurie du roi", după mai mulți ani de renovare. 

Expoziția găzduiește una dintre cele mai importante mijloace de transport de acest tip din Europa, ilustrând fastul curții regale franceze de-a lungul diferitelor epoci.

Galeria a fost închisă în anul 2007 pentru realizarea unor lucrări de restaurare. Un număr de 12 trăsuri de gală, datând din epoca Imperiului și a Restaurației, formează partea vizibilă a exponatelor permanente a Galeriei care include și sute de ornamente și harnașamente.

Articolul continuă după reclamă

În diferitele vitrine este expus ceea ce a mai rămas din Vechiul Regim și a fost cruțat de Revoluție, începând cu anul 1665 în timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea și până la primele trăsuri moderne din Franța. Este vorba de mici atelaje construite între 1785 și 1789 pentru moștenitorii (delfinii) casei regale franceze și de așa-numite 'chaise a porteurs', din perioada 1720 — 1730.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Expoziția este completată de șase sănii fastuoase și de macheta unei trăsuri construite pentru Ludovic al XV-lea, la mijlocul secolului al XVIII-lea, de bijutierul regelui, Chobert. Lipsesc totuși o mulțime de trăsuri de lux folosite pentru transportul regelui și a curții sale până în 1789, când au fost distruse sau vândute în epoca Revoluției.

Restaurată în întregime, Galeria Trăsurilor se întinde pe o suprafață de 1000 m2. Muzeografia și jocurile de lumini pun în valoare aceste capodopere realizate din lemn și bronz aurit, respectând arhitectura și spiritul vremurilor.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Palatul Versailles redeschide publicului Galeria Trăsurilor, după mai mulţi ani de renovare. VIDEO