Antena Meniu Search
x

Pană de internet de 5 ore în toată lumea, au picat site-uri importante din cauza unei companii americane de comunicații

Pană de internet de 5 ore în toată lumea, timp în care au picat site-uri importante din cauza unei companii americane de comunicații.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 31.08.2020, 10:57

Pană de internet
Mii de site-uri au picat, în timpul penei - Twitter
  • Au fost afectate inclusiv transmisiunile online ale unor meciuri de fotbal.
  • Compania nu a dezvluit cauza problemelor care au generat pana.

Întreprinderea americană de telecomunicaţii CenturyLink a fost afectată de o pană de reţea de câteva ore, care a afectat site-uri de web, platforme de streaming şi jocuri video în Statele Unite şi Europa, inclusiv transmisiunile în direct ale unor meciuri, relatează AFP.

”La 30 augst, clienţi din diverse pieţe internaţionale au fost afectaţi de o pană prin reţeaua noastră”, a declarat duminică societatea, contactată de AFP.

”Putem confirma că toate serviciile au fost restaurate la ora (locală 11.12 (18.12, ora României)”, a anunţat CenturyLink.

Potrivit site-ului Downdetector, pana a durat cinci ore.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 10.000 de clienţi ai întreprinderii, cu sediul la Monroe, în Louisiana, s-au confruntat cu probleme de conexiune timp de mai multe ore, potrivit Downdetector.

Între aceştia se află site-uri majore precum Amazon, eBay, Starbucks sau platforme de streaming Hulu şi de jocuri video PlayStation network şi XBox Live.

În Franţa, abonaţii Téléfoot au văzut un ecran negru pe aplicaţiile canalului, care a afectat difuzarea meciurilor din Ligue 1.

CenturyLink nu a precizat motivul acestei pene, însă ea ar putea avea legătură cu probleme de reţea la unul dintre centrele sale de sate, potrivit site-ului societăţii.

În 2018, CenturyLink a fost victima unei erori (bug) masive, care a afectat bancomatele şi liniile telefonice de urgenţă 911 în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pană de internet de 5 ore în toată lumea, au picat site-uri importante din cauza unei companii americane de comunicații