Pandemia de coronavirus nu dă înapoi, a avertizat directorul OMS Europa
Este periculos să credem că pandemia dă înapoi. Avertismentul vine chiar de la Directorul OMS Europa pe măsură ce tot mai multe ţări iau în calcul relaxarea măsurilor de carantină. Cu 936 de decese înregistrate astăzi, Marea Britanie ar putea prelua, curând, poziţia nedorită de lider în clasamentul celor mai afectate ţări.
Este periculos să credem că pandemia dă înapoi. Avertismentul vine chiar de la Directorul OMS Europa pe măsură ce tot mai multe ţări iau în calcul relaxarea măsurilor de carantină. Cu 936 de decese înregistrate astăzi, Marea Britanie ar putea prelua, curând, poziţia nedorită de lider în clasamentul celor mai afectate ţări. În Italia astăzi s-au înregistrat 542 de decese şi 3.800 de cazuri noi.
După două nopţi la terapie intensivă, Boris Johnson pare că s-a mai întremat. Potrivit informaţiilor furnizate de Downing Street, febra care l-a trimis în spital după 10 zile de carantină, a început să scadă. Mesaje de solidaritate au curs din întreaga ţară. Cadre medicale şi oameni de rând s-au fotografiat şi l-au aplaudat pe premier.
Veştile care vin din restul Regatului nu sunt, însă, la fel de optimiste. Peste 6.000 de britanici au murit de coronavirus, 786 doar în ultimele 24 de ore. Autorităţile se tem că mulţi alţii s-au stins acasă şi, netestaţi, nu figurează pe listele negre. Un studiu anunţă o situaţie şi mai dramatică. Regatul ar putea deveni ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate- până la 66 de mii de decese.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
În restul Europei, epidemia evoluează la intensităţi diferite. În Italia, zona roşie a continentului până nu demult, printre cei 600 de morţi înregistraţi ieri s-a numărat şi o asistentă româncă.
Elena a luptat în prima linie împotriva coronavirusului înainte de a pierde lupta.
Un exemplu de forţă vine însă din partea unei italience de 103 ani. Ada şi-a revenit după o săptămână la Terapie Intensivă.
În Franţa, unde bilanţul a depăşit 10.000 de morţi guvernul a înăsprit regulile carantinei şi a interzis joggingul pe timpul zilei. Iar Spania, unde ultimul bilanţ numără 757 de oameni se pregăteşte să intre în faza doi, de redeschidere parţială, pe modelul Austriei şi Danemarcei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰