Antena Meniu Search
x

"De ce m-a părăsit mama mea?", "Unde e prietenul meu care a murit anul trecut?" Dialog emoționant între orfani români din Italia și Papa Francisc

Papa Francisc s-a întâlnit cu copii dintr-un orfelinat românesc din Italia, care l-au asaltat cu întrebări despre soarta lor și răul existent în lume.

Papa Francisc - Foto: Hepta

Papa Francisc s-a întâlnit cu copii dintr-un orfelinat românesc din Italia, care l-au asaltat cu întrebări despre soarta lor și răul existent în lume.

Papa Francisc s-a întâlnit, pe 4 ianuarie, la Vatican, cu un grup de copii de la un orfelinat românesc, însă transcriptul dialogului a fost dat publicității abia acum, scrie www.avvenire.it.

"De ce m-a părăsit mama mea?", "De ce am avut această soartă, să fim orfani?", "Unde e prietenul meu care a murit anul trecut?", "De ce să mai mergem la biserică, dacă imediat după ce ieșim de la slujbă începem să ne certăm între noi?", sunt doar câteva dintre întrebările puse de copii și adolescenți Suvernului Pontif.

Papa Francisc i-a mărturisit unui tânăr, care i-a trimis înainte o scrisoare, că a plâns când a citit întrebarea lui: De ce mama l-a „refuzat” de două ori?. „Tatăl meu a murit. Ce vină am eu dacă ea nu mă vrea? De ce nu mă acceptă?", întreba băiatul.

„Vreau să fiu sincer cu tine. Când am citit întrebarea ta, înainte de discurs, am plâns. Am fost alături de tine cu câteva lacrimi. Pentru că nu ştiu, mi-ai dat mult; la fel şi ceilalţi, dar povestea ta m-a afectat mult. Când vorbim de mamă întotdeauna e ceva… şi în acel moment m-ai făcut să plâng", a spus la întâlnirea din 4 ianuarie.

Jurnaliștii italieni scriu că Papa Francisc nu a dorit să le impună de fiecare dată copiilor și tinerilor o explicație.

„În viaţă sunt multe întrebări: „De ce?” la care nu putem răspunde. De exemplu: "De ce suferă copiii?" Cine poate răspunde la această întrebare? Nimeni. Putem doar să privim, să ascultăm, să suferim şi să plângem", a spus papa.

Legat de cazul tânărului abandonat de mamă, Papa Francis a dat următorul răspuns: „Nu este o chestiune de vină, este o chestiune de mari fragilităţi ale adulţilor, provocate de sărăcie, de nedreptăţi sociale care îi strivesc pe cei mici şi pe cei săraci, dar şi sărăciei spirituale. Este rezultatul unui sistem social greşit, inuman, care împietreşte inimile, care duce la greşeli, care face astfel încât să nu găsim calea dreaptă. Iar această sărăcie spirituală împietreşte inimile şi provoacă ceea ce pare imposibil, ca o mamă să îşi abandoneze propriul copil".

Papa Francisc a dat, apoi, exemplul orbului din naștere din Evanghelie: "Iisus este întrebat de ucenicii lui: "Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?". Iar Iisus a răspuns: "Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu". Asta înseamnă că Dumnezeu în fața atâtor situații urâte în care ne putem găsi încă de mici, vrea să ne vindece, să aducă viață acolo unde e moarte“.

Apoi, Suveranul Pontif i-a spus tânărului să aibă speranţă în continuare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "De ce m-a părăsit mama mea?", "Unde e prietenul meu care a murit anul trecut?" Dialog emoționant între orfani români din Italia și Papa Francisc