Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a anulat ceremonia care inaugura sărbătorirea Crăciunului la Roma

Vaticanul respectă restricţiile. Reprezentanţii Suveranului Pontif au anunţat că Papa Francisc este obligat să anuleze ceremonia care inaugurează, prin tradiţie, sărbătorirea Crăciunului la Roma.

de Redactia Observator

la 01.12.2020, 15:45

Vezi și
  • Papa Francisc a anunţat că va face o rugăciune în privat.

Suveranul Pontif urma să depună, pe 8 decembrie, o coroană de flori la o statuie a Maicii Domnului. Ceremonia a fost anulată "pentru a evita orice risc de contagiune, prin adunarea unui număr mare de persoane", potrivit Vaticanului. 

Mii de credincioşi se roagă, de obicei, alături de Papă, la depunerea coroanei. Vaticanul a anunţat, anterior, că festivităţile de Crăciun se vor desfăşura, anul acesta, cu un număr restrâns de participanţi.

Mesajul Vaticanului cu privire la anularea tradiţionalului pelerinaj de 8 decembrie

Suveranul Pontif va face o rugăciune în privat. 

"Pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârşi un act de devoţiune în privat, încredinţând Fecioarei Maria oraşul Roma, locuitorii acestuia şi pe numeroşii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiţionalul act de veneraţie la Neprihănita se datorează situaţiei actuale de urgenţă sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni", precizează aceeaşi sursă, citând comunicatul de presă al Sfântului Scaun. 

Pe 8 decembrie, în fiecare an, de două secole, Suveranii Pontifi fac un scurt pelerinaj la imaginea Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredinţa Maicii lui Dumnezeu oraşul, locuitorii şi speranţele viitorului. 

De obicei, pe traseul parcurs între Cetatea Vaticanului şi Piazza di Spagna Papa este urmat de mulţimi de persoane, care merg la acelaşi monument religios fie înainte, fie după vizita papei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a anulat ceremonia care inaugura sărbătorirea Crăciunului la Roma