Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, criticat de Biserica Ortodoxă Rusă. Suveranul Pontif l-a numit pe patriarhul Kirill un "slujitor de altar" pentru Vladimir Putin

Biserica Ortodoxă Rusă l-a mustrat pe Papa Francisc pentru interviul în care a spus că patriarhul Kirill nu trebuie să fie un "slujitor de altar" pentru Vladimir Putin. 

de Redactia Observator

la 05.05.2022, 09:22

Vezi și

"Este regretabil că Papa a folosit un ton nepotrivit pentru a descrie conţinutul discuţiei de acum o lună şi jumătate cu patriarhul", afirmă un comunicat al Bisericii Ruse. Suveranul Pontif a spus că, în dialogul prin legătură video, Kirill nu a făcut decât să repete justificările Kremlinului pentru război.

O mare durere

Comunicatul de la Moscova recunoaşte acest fapt dar adaugă că patriarhul "resimte o mare durere" din cauza războiului între două naţiuni ortodoxe. 

Aliat statornic al lui Putin, patriarhul Kirill a părut să aprobe, în câteva predici, invazia Ucrainei. Uniunea Europeană l-a înscris acum pe lista celor vizaţi de noile sancţiuni ce vor fi impuse Rusiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, criticat de Biserica Ortodoxă Rusă. Suveranul Pontif l-a numit pe patriarhul Kirill un "slujitor de altar" pentru Vladimir Putin