Antena Meniu Search
x

Papa Francisc le cere oamenilor să lupte împotriva crimei organizate. Mafia ar oferi împrumuturi celor afectaţi de pandemie, cerând apoi dobânzi exorbitante

Papa Francisc a cerut duminică oamenilor să lupte împotriva grupurilor de crimă organizată, cum ar fi mafia din întreaga lume, avertizând că infractorii folosesc pandemia de COVID-19 pentru a se îmbogăți în continuare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.03.2021, 16:49

Mafia ar oferi împrumuturi și alimente celor afectaţi de pandemie, cerând apoi dobânzi exorbitante
Papa Francisc a cerut oamenilor să lupte împotriva grupurilor de crimă organizată, cum ar fi mafia din întreaga lume - Getty Images
  • Papa Francisc a tras un semnal de alarmă în legătură cu metodele de îmbogăţire ale mafiei pe timp de pandemie
  • Cei implicaţi solicită dobânzi exorbitante de la oamenii cărora le salvează afacerile afectate

În luna decembrie, Interpolul a emis o alertă globală de avertizare în legătură cu rețelele criminale organizate care vizau vaccinurile anti-COVID-19. În martie, poliția din Africa de Sud a confiscat sute de vaccinuri false și a arestat patru suspecți.

''Mafiile sunt prezente în diferite părți ale lumii și, profitând de pandemie, se îmbogățesc prin corupție'', a spus Francis, în timpul discursului său de duminică, la prânz, în ziua în care Italia își amintește victimele crimei organizate.

Prilej de îmbogăţire odată cu pandemia

Poliția italiană spune că grupurile criminale folosesc pandemia pentru a oferi favoruri familiilor sărace care se confruntă cu ruina financiară, oferind împrumuturi și alimente. Apoi, cei implicaţi solicită dobânzi exorbitante de la oamenii cărora le salvează afacerile afectate de pandemie, potrivit reuters.com.

Pe acelaşi subiect

''Aceste structuri ale păcatului, structuri mafiote, sunt împotriva Evangheliei și confundă idolatria cu credința'', a adăugat Papa.

În Italia, mulți membri ai crimei organizate pretind că fac parte dintr-un grup religios, de tip cult, invocând ajutorul sfinților și folosind figurine sau statui religioase în rituri de inițiere.

''Astăzi, să ne amintim de toate victimele și să ne reînnoim angajamentul împotriva mafiei'', a spus Papa Francisc.

În ultimii ani, ''Ndrangheta din Calabria a depășit Cosa Nostra din Sicilia ca fiind cel mai temut și mai profitabil grup criminal italian, având majoritatea banilor din traficul de droguri. S-a răspândit în toată lumea''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc le cere oamenilor să lupte împotriva crimei organizate. Mafia ar oferi împrumuturi celor afectaţi de pandemie, cerând apoi dobânzi exorbitante