Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai mulţi preoţi sfidează Vaticanul și promit să binecuvânteze căsătoriile între cuplurile de același sex, în ciuda ordinelor Bisericii Catolice

Un grup de preoți romano-catolici disidenți a declanșat o campanie de neascultare a ordinelor Vaticanului, anunțând marți că vor binecuvânta în continuare cuplurile formate din persoane de același sex. Acesta este un gest de sfidare a ordinelor date recent de Biserica Catolică.

de Andreea Anghel

la 17.03.2021 , 16:17

Mai mulţi preoţi sfidează Vaticanul și promit să binecuvânteze căsătoriile între cuplurile de același sex, în ciuda ordinelor Bisericii Catolice
Inițiativa preoților este condusă de părintele Helmut Schueller - Getty Images
  • Mai mulţi preoţi romano-catolici vor să continue binecuvântarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex
  • Biserica Catolică nu doreşte să binecuvânteze astfel de uniuni

Un grup de preoți romano-catolici conduc o adevărată campanie de neascultare împotriva ordinelor Vaticanului. Aceştia au declarat marți că vor continua binecuvântarea cuplurilor de același sex, asta după ce Biserica Catolică a spus că nu va binecuvânta astfel de uniuni, în condiţiile în care ''Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul''.

Vaticanul a declarat luni că preoții nu pot binecuvânta uniunile între persoanele de acelaşi sex și că astfel de binecuvântări nu sunt valabile, într-o hotărâre care a dezamăgit catolicii care sperau că Biserica lor va deveni mai primitoare sub conducerea lui Papa Francisc.

În unele țări, parohiile au început să binecuvânteze astfel de uniuni și a fost solicitat ca episcopii să instituționalizeze de facto astfel de uniuni. Conservatorii din Biserica Romano-Catolică, de 1,3 miliarde de membri, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste practici.

Articolul continuă după reclamă

''Noi, membrii Inițiativei preoților parohiali, suntem profund îngroziți de noul decret roman care încearcă să interzică binecuvântarea cuplurilor iubitoare de același sex. Aceasta este o recădere în vremuri pe care speram să le depășim cu Papa Francisc'', a declarat grupul austriac într-o declarație.

Pe acelaşi subiect

''Nu - în solidaritate cu atât de mulți - nu vom respinge în viitor niciun cuplu iubitor care cere să celebreze binecuvântarea lui Dumnezeu, pe care o experimentează în fiecare zi, de asemenea, într-un serviciu de închinare''.

Grupul militează pentru schimbarea regulilor Bisericii

Inițiativa preoților parohiali condusă de părintele Helmut Schueller a fost mult timp un ghimpe pentru Vatican. Grupul dorește ca regulile Bisericii să fie schimbate, astfel încât preoții să se poată căsători și femeile să poată deveni preoți. Mai mult, el a spus că va încălca regulile Bisericii prin împărtășirea protestanților și a catolicilor divorțați care se recăsătoresc.

Fondată în 2006 de nouă preoți, inițiativa spune că acum are în jur de 350 de membri din rândurile Bisericii oficiale și mai mult de 3.000 de susținători laici, potrivit reuters.com.

În 2012, Vaticanul a luat măsuri împotriva lui Schueller, interzicându-i să folosească titlul de ''monsenior'' și afirmând că acesta nu mai este un ''Capelan al Sfinției Sale''. Schueller primise titlul onorific în capacitatea sa de lider al filialei austriece a grupului caritabil catolic Caritas.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Mai mulţi preoţi sfidează Vaticanul și promit să binecuvânteze căsătoriile între cuplurile de același sex, în ciuda ordinelor Bisericii Catolice