Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, primit cu căldură în Sri Lanka

Papa Francisc oficiaza, la această oră, slujba de canonizare a primului sfânt originar din Sri Lanka

Vezi și

Papa Francisc celebrează, la această oră, slujba de canonizare a primului sfânt originar din Sri Lanka

La ceremonia din capitala ţării, Colombo, erau aşteptaţi un milion de credincioşi. Deşi majoritatea populaţiei din Sri Lanka este de religie budistă, suveranul pontif a fost salutat cu multă căldură de localnici, oficialităţi şi chiar de elefanţi.

Papa Francisc a avut parte de o primire triumfală pe aeroportul din Colombo. După dansurile tradiţionale, suveranul pontif a primit onorul gărzii din care făcea parte şi un elefant.

În pofida soarelui necruţător, suveranul pontif s-a deplasat cu papamobilul până în centrul oraşului şi a răspuns cu bunăvoinţă la ovaţiile miilor de oameni veniţi să-l salute. Acestora li s-au adăugat, din nou, elefanţii.

Papa Francisc s-a întâlnit, apoi, cu liderii comunităţilor religioase necreştine din Sri Lanka: budiştii majoritari, hinduşii şi musulmanii. Şi aici, primirea a fost deosebit de călduroasă.

În alocuţiunea sa, Papa a pledat pentru reconciliere şi coexistenţă paşnică între credincioşii diferitelor religii.

Pentru binele păcii, credinţele religioase nu trebuie, niciodată, să fie exploatate abuziv în scopuri de violenţă şi război.

Mesajul pontifical a avut un răsunet deosebit într-o ţară ieşită, cu câţiva ani în urmă, dintr-un sângeros război civil, cu motivaţii etnice, dar şi religioase. Până la 40.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în acel conflict în care au fost implicaţi budiştii şi hinduşii. Mai puţin numeroşi, catolicii din Sri Lanka sunt, acum, cei mai fericiţi să-l întâmpine pe Papă.

Sunt foarte fericită! Am lacrimi în ochi, nici nu-mi puteam închipui aşa ceva. Nu am cuvinte să exprim ce simt.

La încheierea primei zile a vizitei, suveranul pontif şi-a anulat o parte din program deoarece era epuizat de călătorie şi căldură. El s-a refăcut, însă, pe deplin pentru ceremonia de canonizare a primului sfânt din Sri Lanka, un misionar din secolul al 17-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, primit cu căldură în Sri Lanka