Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Vizită istorică a suveranului Pontif. Papa Francisc a ajuns în Emiratele Arabe Unite şi a devenit astfel primul lider al Bisericii catolice care vizitează Peninsula Arabică. Este "anul toleranţei" în ţara arabă, iar Papa şi-a propus să îmbunătăţească relaţiile dintre creştini şi musulmani.

Vezi și

Vizită istorică a suveranului Pontif. Papa Francisc a ajuns în Emiratele Arabe Unite şi a devenit astfel primul lider al Bisericii catolice care vizitează Peninsula Arabică. Este "anul toleranţei" în ţara arabă, iar Papa şi-a propus să îmbunătăţească relaţiile dintre creştini şi musulmani, dar şi să viziteze o comunitate creştină tot mai numeroasă, cum este cea din metropola Abu Dhabi.

Avionul Papei Francisc a ajuns aseară pe aeroportul din Abu Dhabi. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prinţul moştenitor, şeicul Mohammed bin Zayed, însoţit de miniştrii cabinetului, dar şi de mai mulţi lideri religioşi musulmani. În cinstea şefului Bisericii Catolice a fost organizată şi o ceremonie de întâmpinare, la care au participat mai mulţi copii.

În timpul călătoriei cu avionul, Papa Francisc s-a arătat foarte încrezător cu privire la perspectivele vizitei sale. Şi a fost bucuros de vremea ploioasă din capitala Emiratelor Arabe Unite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, Suveranul Pontif va lua parte la Adunarea Fraternităţii Umane, unde se vor afla atât reprezentanţi religioşi creştini şi musulmani, cât şi evrei, hinduşi sau budişti. Reuniunea face parte din activităţile organizate anul acesta, numit în regiune Anul Toleranţei, şi care sunt menite să arate deschiderea autorităţilor faţă de alte religii.

Mâine, Suveranul Pontif va susţine şi o slujbă religioasă la Catedrala Sfântul Iosif din Abu Dhabi. În Emiratele Arabe Unite, aproximativ 1 milion de locuitori, adică 10% din populaţie, sunt de religie catolică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite