Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Parcă trăieşte pe altă planetă". Favoritul la fotoliul de premier al Marii Britanii, mai bogat decât Regele Charles. Ce avere are Rishi Sunak

Dacă Rishi Sunak devine prim-ministru în Marea Britanie, va fi pentru prima dată în istorie când şeful din Downing Street 10 va fi mai bogat decât monarhul din Palatul Buckingham – într-un moment în care milioane de britanici se luptă cu o criză a costului vieții, relatează The Guardian. Fostul ministru de finanţe are cale liberă pentru a deveni noul lider conservator şi prim-ministru, după ce Boris Johnson a renunţat să mai candideze.

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 16:19

Sunak și soția sa, Akshata Murty, au o avere combinată de aproximativ 730 de milioane de lire sterline - aproximativ dublu față de averea estimată la 300-350 de milioane de lire sterline a regelui Charles al III-lea și a Camillei, regina consoartă. 

Rishi Sunak, care a devenit, la începutul acestui an, primul politician din prima linie care a fost inclus vreodată în lista Sunday Times a celor mai bogați oameni din Marea Britanie, aproape că va rivaliza cu Regele Charles al III-lea în ceea ce privește numărul de reședințe oficiale.

Proprietăţile lui Sunak, evaluate la peste 15 milioane de lire sterline

Fostul cancelar, care concurează acum doar cu Penny Mordaunt pentru a deveni lider și prim-ministru al Partidului Conservator, deține un portofoliu de patru proprietăți răspândite în întreaga lume și evaluate la peste 15 milioane de lire sterline.

Pe acelaşi subiect

Sunak, soția sa și cele două fiice, Krishna și Anoushka, trăiesc într-o casă cu cinci dormitoare din Kensington, vestul Londrei, care este estimată de agenții imobiliari la mai mult de 7 milioane de lire sterline, potrivit The Guardian.

În weekend, ei se retrag într-o casă de tip conac georgian din satul pitoresc Kirby Sigston. Casa, pe care cuplul a cumpărat-o cu 1,5 milioane de lire sterline înainte ca Sunak să fie ales deputat în 2015, valorează acum mai mult de 2 milioane de lire sterline. A fost transformată într-un refugiu de wellness, cu o piscină interioară în valoare de 400.000 de lire sterline, sală de sport, studio de yoga, cadă cu hidromasaj și teren de tenis.

Este Rishi Sunak prea bogat pentru a fi premier?

Creșterea costurilor cu energia înseamnă că ar putea costa mai mult de 14.000 de lire sterline pe an pentru a încălzi piscina de 12 metri pe 5 metri – aproape de șase ori factura medie de energie a familiei.

Averea – și stângăcia lui Sunak de a o etala – îi fac pe unii oameni să întrebe dacă nu cumva este prea bogat pentru a înțelege luptele de zi cu zi ale alegătorilor. 

Ashley Blakely, chelneriță și coordonatoare a Adunării Populare din Darlington, a spus pentru The Guardian că a îngrozit-o faptul că Sunak a avut „atât de mulți bani încât a aruncat mii de lire sterline pentru a-și încălzi piscina și a organiza petreceri, în timp ce sute de pensionari și familii vor îngheța iarna aceasta”.

Rachael Maskell, parlamentar laburist pentru York, a spus că noua sa piscină demonstrează că nu ar putea fi „mai departe de atât de contact” și „în ceea ce îi privește pe cei mai mulți oameni, Rishi Sunak trăiește pe o altă planetă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » "Parcă trăieşte pe altă planetă". Favoritul la fotoliul de premier al Marii Britanii, mai bogat decât Regele Charles. Ce avere are Rishi Sunak