Antena Meniu Search
x

Paris: Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost ucis în fața unui comisariat de poliție

Un bărbat a fost ucis joi în fața unui comisariat de poliție din Paris, au anunțat surse polițienești

Un bărbat a fost ucis joi în fața unui comisariat de poliție din Pariş, au anunțat surse polițienești

Bărbatul, înarmat cu un cuțit, ar fi încercat să intre în secția de poliție. Publicația Le Parisien anunţă că suspectul purta o centură cu explozibili, iar în fotografiile de la faţa locului se vede un robot pentru detonarea controlată a bombelor.

Un martor a declarat pentru AFP că a auzit schimburi de focuri pe strada Goutte d'Or, care a fost blocată de forţele de ordine.

Bărbatul a strigat "Allah Akbar/Allah este mare" în momentul în care a atacat un poliţist de la recepţia clădirii. Potrivit publicației franceze citate, unul dintre oamenii legi a fost rănit.

Zona a fost complet blocată, iar autoritățile le-au ordonat trecătorilor să nu rămână pe stradă, ci să se refugieze în magazine. Traficul pe Bulevardul Barbes este blocat. Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne, și prefectul au sosit de urgență la fața locului. 


Incidentul nu este unul singular, menționează presa franceză. La data de 20 decembrie 2014, un tânăr francez de 20 de ani, născut în Burundi şi convertit la islam, a atacat mai mulţi poliţişti strigând "Allahu Akbar". Bărbatul a fost ucis în zona central-vestică a Franţei Joué-lès-Tours, oraş cu 35.000 de locuitori) în timpul intervenției trupelor de ordine. Bertrand Nzohabonayo, atacatorul de atunci, era cunoscut pentru delicte minore, trafic de stupefiante, extorsiune şi furt, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Numele atacatorului de astăzi nu a fost făcut deocamdată public.

Incidentul a avut loc în ziua în care se comemorează un an de la atacurile unor militanți islamiști asupra redacției revistei satirice Charlie Hebdo din capitala franceză


Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Paris: Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost ucis în fața unui comisariat de poliție